Slider

Oude dr. landmanschool in de verkoop

Foto: Archief HelvoirtNet (Mat Belzer)

HELVOIRT – 15 september 2020 Het college van burgemeester en wethouders nam dinsdag 1 september 2020 het besluit om de oude Dr. Landmanschool – de school en de oude directeurswoning – in Helvoirt te verkopen.

Dit gebeurt met een openbare verkoop door een ontwikkelcompetitie. Architectuur Lokaal begeleidt het hele traject.

Wat is een ontwikkelcompetitie?
Bij dit soort prijsvragen vraag je architecten, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, kort gezegd potentiële kopers, om kansen te zien en ideeën te bedenken voor een te ontwikkelen gebied/gebouw. Voor de oude Dr. Landmanschool worden de ideeën die zij insturen beoordeeld op kwaliteit en niet op prijs. Uiteraard geeft de gemeente wel een minimumprijs aan hen mee voor het bedrag dat het karakteristieke pand in Helvoirt moet opbrengen. De winnaar van de prijsvraag verbindt zich eraan om het winnende plan te realiseren.

Uitgangspunten
De plannen moeten in ieder geval bijdragen aan de leefbaarheid van Helvoirt. Potentiële kopers worden uitgedaagd om de ruimtelijke kwaliteit te vergroten en tegelijkertijd oog te hebben voor maatschappelijk rendement. “We vinden het belangrijk dat de oude Dr. Landmanschool een bestemming krijgt die past in Helvoirt. Wat hebben we nodig in Helvoirt en hoe kunnen we hierin voorzien? De gevels van beide panden zijn monumentaal, die mogen niet aangepast worden. Het aangezicht blijft dus nagenoeg gelijk alleen de invulling wordt anders. Ik ben enorm benieuwd welke prachtige, slimme, duurzame en innovatieve ideeën er voorbij gaan komen.” aldus wethouder Vromans.

Architectuur Lokaal
Om de hele ontwikkelcompetitie goed te laten verlopen heeft het college besloten samen te werken met een organisatie die veel ervaring heeft met ontwikkelcompetities die zijn gericht op het verkopen van maatschappelijk vastgoed. Dat werd Architectuur Lokaal, een onafhankelijke stichting. Zij begeleidt kleine tot grote opdrachtgevers, onder meer bij (her)ontwikkelingen van historische panden, zoals in dit geval de oude Dr. Landmanschool.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Antoon van de Ven , 15 september 2020 @ 14:22

    Eindelijk de geheimzinnigheid over. Er gaat, misschien, iets gebeuren. Waarom zo lang gewacht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *