Slider1
slider2

PvdA-GroenLinks houdt thema-avond over 5G

De partij vindt het belangrijk inwoners bij de invoering en uitrol te betrekken

Onder de titel β€œLet’s talk about tech” houdt PvdA-GroenLinks op maandag
28 september om 19.30 uur een thema-avond over de invoering van 5G. Wat is bijvoorbeeld de rol van de gemeente bij de gezondheidsbescherming en de ruimtelijke aspecten die verbonden zijn aan de uitrol de komende jaren in de openbare ruimte?

Vughtse initiatiefgroep
Deze zomer heeft een initiatiefgroep van 45 Vughtenaren, met onder meer medici en gedragskundigen, een petitie aan de gemeenteraad aangeboden om zo aandacht te vragen voor dit onderwerp voorafgaand aan de uitrol in de gemeente Vught. Daarbij gaat het om de waarborgen die de overheid aan de ontwikkeling verbindt om deze nieuwe technologie ook veilig te laten zijn voor haar burgers.

Waar komen de zendinstallaties?
PvdA-GroenLinks vindt het belangrijk dat inwoners bij de invoering en uitrol in de gemeente betrokken worden en goed worden geΓ―nformeerd. Welke rol krijgt de gemeente bij de ruimtelijke aspecten (waar komen de zendmasten en kleine zendinstallaties) in de toekomst? Wordt er rekening mee gehouden bij de verdieping van N65 en spoor? Welke positie heeft de gemeente ten opzichte van de telecombedrijven in haar antennebeleid?

Gezondheidsaspecten?
De Gezondheidsraad heeft op 2 september jl. een uitgebreid advies uitgebracht waarin ze de overheid oproept het voorzorgsbeginsel te hanteren bij de uitrol. Tijdens de thema-avond zal dit advies worden toegelicht en besproken.
Wat is de onderbouwing van de veiligheidsnormen die gehanteerd worden in het beleid? Wat houdt het voorzorgsbeginsel in? Kunnen gemeenten dat toepassen om bijvoorbeeld te voorkomen dat zendinstallaties in de nabijheid van scholen en kinderdagverblijven worden geplaatst? Welke rol speelt de GGD bij de voorlichting over veilig gebruik van draadloze technologie bij kinderen thuis en op school?

Bijeenkomst is corona proof
De stichting Let’s talk about tech (https://letstalkabouttech.nl/home/) leidt deze thema-avond in. Daarna zal er veel ruimte zijn voor vragen en discussie waarbij de Vughtse initiatiefgroep ook zal aangeven hoe zij verder wil gaan met dit onderwerp in de gemeente. Toine van de Ven zal de avond afsluiten en aangeven hoe PvdA-GroenLinks hier mee verder wil gaan.
De bijeenkomst wordt op maandag 28 september om 19.30 uur a.s. gehouden bij De Keizer aan de Lindelaan 58 in Helvoirt. Uiteraard voldoen we aan de 1,5 meter eis. Hierdoor is het alleen mogelijk om zittend met elkaar in gesprek te gaan. In verband met de maatregelen rondom COVID-19 is aanmelding deze keer noodzakelijk. Dit kan via: info@pvda-gl.nl.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *