Slider1
slider2

Vuurwerk? Hou het legaal!

HELVOIRT – 2 december 2019. Bij velen slaat deze maand het hart iets sneller dan normaal.

De feestdagen komen er aan en op het eind van het jaar mag als klap op vuurpijl het vuurwerk eindelijk uit de doos en de lucht in.
Helaas is er ook veel illegaal vuurwerk te koop. Dit vuurwerk heeft geen veiligheidskeurmerk en kan voor hele vervelende situaties leiden. Niet alleen voor de persoon die het vuurwerk afsteekt maar ook voor de omgeving. Help daarom mee om illegaal vuurwerk te weren.

Hoe weet ik of het vuurwerk illegaal is?
Het is lastig te bepalen of vuurwerk illegaal is. Het hoeft er niet afwijkend uit te zien en wordt ook soms normaal aangeboden. Als vuistregel geldt: illegaal vuurwerk is al het vuurwerk dat niet in de legale handel en binnen de vastgestelde verkoopdagen in Nederland wordt verkocht. Dit jaar zijn de verkoopdagen 28, 29, 30 en 31 december. De bekendste voorbeelden van illegaal vuurwerk zijn Cobra’s (zie foto).

Meld het, voor uw eigen veiligheid!
Het is voor ieders veiligheid van groot belang dat we samen illegaal vuurwerk bestrijden. Weet of vermoedt u dat ergens illegaal vuurwerk ligt opgeslagen of wordt verkocht? Meld het ons. We gaan dan met de betrokkenen in gesprek. U bereikt ons via 0411 627282, per e-mail gemeente@haaren.nl of doe de melding via de app Fixi.

Bron: Gemeente Haaren

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Barry wiering , 1 juli 2020 @ 17:11

    Waarom hebben jullie een hekel aan klasse 4 vuurwerk ilgaal vuurwerk is in de rest van de wereld gewoon te koop alleen Nederland doet lastig klasse 123 vuurwerk ja dat is oplichting stukje karton met beetje kruid wordt elk jaar weer aangepast met minder kruid schiet niet op geen ilgaal vuurwerk maar ect vuurwerk is klasse 4 echt vuurwerk verpesten dat zijn de laatste klasse 123 snap niet probleem steek al van af me 8 jaar bestel ik me vuurwerk in Polen België hoef je ook niet meer naar toe klasse 3 heb je nog nauwelijks gewoon vuurwerk wat in Nederland kon klasse 1 2 heb je daar ook geen klasse 3 meer alles is er uit en klasse 4 vuurwerk is net zo veilig als al het andere vuurwerk dan bedoel ik cobra big boys Shells sharks lawine pijlen harde knallen ect vuurwerk geen muggen schatten cobra want in Italië weten wel wat echt knallen zijn ACAB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *