Slider1
slider2

Ouderen pikken natuurspeeltuin in voor de lunch

HELVOIRT 15 juni 2021. De Natuurspeeltuin in Helvoirt is een geliefd speelterrein voor de jeugd.

Inmiddels gaat de populariteit verder in leeftijd. Ouderen uit het dorp maken er gebruik van voor hun maandelijkse gezamenlijke lunch. Dinsdag zorgen tien 80 plussers van de drieëntwintig aanwezigen voor een hoog gemiddelde wat betreft de leeftijd. De lunch op initiatief van de activiteitencommissie van de Vereniging 55 + Helvoirt bleek een schot in de roos.

Het is gebruikelijk eens in de maand, op eigen kosten, gezamenlijk te lunchen bij de Vereniging 55 plus in Helvoirt. Leden en niet leden spreken af in een eethuis samen te lunchen. Alleen in coronatijd is dat natuurlijk niet mogelijk. De laatste lunch ging eind augustus van het vorig jaar achter de kiezen. Later mocht het niet meer van de regering, het bijeen komen met meer dan vier personen. Nu de regels soepeler zijn waren de vrijwilligers van de activiteitencommissie er als de kippen bij een lunch uit te schrijven. Lucie van de Pas : “Het was best spannend toen wij besloten een lunch te regelen. Er was amper sprake van versoepeling van de regels. Voordeel is natuurlijk wel dat we in de buitenlucht zitten. Gelukkig niet te heet met een prachtig zonnetje . Beter weer bestellen is niet mogelijk. We zijn als vrijwilliger heel blij met deze eerste activiteit na de coronaperikelen.”

De ouderen kwamen naar de lunch op de fiets, te voet of met een scootmobiel. De rollator kreeg een parkeerplaats nabij een houten tafel. Elke tafel heeft twee robuuste banken voor de bezoekers die eenvoudig anderhalve meter van elkaar het laatste nieuws op tafel gooien. Zoals de vernielingen aan de speeltoestellen in de natuurspeeltuin. De sociale contacten kregen aandacht zoals een bezoekster vertelde: “We kwamen weken niet buiten de poort.”
Gelachen werd er ook. Er bleken een paar broodjes over te zijn. Een van de dames zou die meenemen naar huis. Met een glimlach gaf ze toe: “We hebben kippen en geiten. Mogelijk is het iets voor mijn lieve man”. Dat manlief als laatste in het rijtje aan bod kwam bracht de dames die het hoorden aan het lachen.

Caatjes Catering
Welgeteld 23 personen genoten van de lunch afkomstig van Caatjes Catering uit Helvoirt. Daaronder vijf mannen en de rest dames. Dinsdag smaakte het eten prima in de open lucht aan het Leijepad waar de natuurspeeltuin al meer dan twee jaar heel veel bezoek krijgt van de jeugd. Dinsdagmiddag pikten de ouderen even de speeltuin in. De volgende lunch is op donderdag 15 juli bij de Keizer in Helvoirt. Opgeven vooraf is noodzakelijk.

Tekst van onze correspondent, foto’s van Lucie van de Pas.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *