Slider1
slider2

Dak Garage Bressers wordt duurzaam zonne-energieveld

“Live te volgen op HelvoirtNet HaarenNu en VughtNu”

Leyestroom 2 Coronaproof geopend
HAAREN- 15 oktober 2020. Wethouder Carine Blom verricht de laatste officiële opening in de gemeente Haaren.
De wethouder duurzaamheid van de gemeente Haaren heeft het tweede duurzame zonne energieveld van Zonne Energiecoöperatie De Groene Leye feestelijk geopend. De nieuwe opwekinstallatie heeft een totaal geschatte opbrengst van 65.000 KWh per jaar!

Carine Blom is blij met deze volgende stap van de coöperatie. “Een burgerinitiatief dat onze gemeenschap verder brengt, ook na de gemeentelijke opsplitsing, en mede de basis legt voor een duurzame toekomst”
De openingsceremonie vindt virtueel plaats, in aanwezigheid van een beperkte groepgasten. Coronaproof openen heeft ook een groot bereik met het virtueel scenario, waardoor iedereen rechtstreeks kan kijken.

Het programma word life gestreamd op Helvoirt.net, Haaren.nu en Vught.nu op de navolgende link: http://www.zonneveldleyestroom2.nl/

Energiecoöperatie De Groene Leye heeft de ambitie om de stroomproductie van de regio te helpen vergroenen en volledig duurzaam te maken onder het motto “Samen naar beter”. Om draagvlak voor deze ambitie te creëren wordt een fors financieel voordeel in het vooruitzicht gesteld. Voorzitter Clemens Van Hulten: “Ons eerste project, heeft mede dankzij de ondersteuning van de deelnemende bedrijven een hoog rendement van meer dan 15% kunnen realiseren, en daar gaan we met het tweede project ook voor. We hebben nog enkele panelen open staan”

Vakgarage Bressers doet mee.
Willem Bressers, eigenaar van het garagebedrijf heeft zijn dak ter beschikking gesteld aan de coöperatie die voor bestaande en nieuwe leden goedkope groene stroom gaat produceren. Willem: “Ook wij willen meewerken aan de verduurzaming van onze lokale gemeenschap. Met het ondersteunen van De Groene Leye willen wij met ons bedrijf een statement afgeven. Lokaal samenwerken maakt ondernemen leuker en duurzamer” Investeren in groene energie doen mensen alleen met een hoog rendement Investeren in groene energie heeft een hoog rendement. Spaargeld investeren in deze coöperatie geeft niet alleen milieuwinst en gemak op, maar ook een hoog financieel rendement op. Per saldo zo’n 15% per jaar. De coöperatie koopt gezamenlijk stroom in voor haar leden, en dat levert extra voordeel op.

Voor heel de regio
Niet alleen Haaren, maar ook alle inwoners in de postcodegebieden 5296 (Esch), 5282 (gedeelte Boxtel), 5076 ( Haaren), 5268 (Helvoirt), en 5262 (gedeelte Vught) nemen deel.
Mensen die in deze gebieden wonen kunnen nog op de laatste openstaande participaties inschrijven.

Zonne- energie Coöperatie De Groene Leye u/a
Clemens van Hulten 0620241099
info@degroeneleye.nl
www.degroeneleye.nl

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *