Slider

Bonte Keiespellers Aovond wordt komend weekeinde heel leuk

Harm van Iersel uit Helvoirt kruipt tijdens de BKA in de huid van een huisman

HELVOIRT – 15 januari 2020. Wanneer je voorbije week in Helvoirt spreekt over de BKA (Bonte Keiespellers Aovond) krijg je meteen te horen dat de kaarten voor zaterdag direct uitverkocht waren.

Dat is niet helemaal juist. Er zijn nog enkele kaarten te koop voor de zo populaire zaterdagavond 18 januari . Voor de vrijdagavond 17 januari liggen bij het verkooppunt Mitra Pijnenburg ook nog kaarten gereed. HelvoirThuis is de locatie van het evenement dat onder de vlag van de SOC (Stichting Openbaar Carnaval) van stapel loopt.

Nog enkele dagen is het wachten, voorbereiden, aanpassen van de tekst  en proberen voor de artiesten die straks op het podium staan om hun act op de planken te brengen. Een tipje van de sluier is wel op te tillen. Er zijn twee tonpraoters  die beiden nog niet eerder in de ton van de BKA in Helvoirt stonden. Het zijn Herman van den Broek uit Breda. Een kletser met ervaring. Van eigen bodem is Harm van Iersel (26) uit Helvoirt.

Deze laatste draaide het vorig jaar mee in het team van de organisatie. Hij mocht ruiken aan de spanningen, de voorbereidingen en het teamverband om als artiesten samen een spetterende BKA te realiseren. Doel hiervan was om dit jaar in de ton plaats te nemen. En dat gaat gebeuren. Helemaal onervaren is deze man uit Helvoirt niet. Reeds drie keer kroop hij in Vught in de huid van een ander om de bezoekers daar deelgenoot te maken van zijn belevenissen. Zo gaat hij dit jaar als huisman de kaartbezitters meenemen naar zijn dagelijkse werkzaamheden als huisman. Hij wilde niet zeggen of het een saai of spannend beroep is. Wel liet hij doorschemeren dat het soms lachen is.

Harm van Iersel is in de ton in Vught terecht gekomen via zijn school in Vught. ” Ik zat op het Maurick-college op school. Met een vriendengroep richtten we een carnavalsclub op. CV Krek wê anders. Van daaruit belandde ik in Vught in de ton. Inmiddels heb ik drie keer mijn avonturen daar in de ton staan te vertellen. Dit jaar in mijn eigen woonplaats.”.

De drie dames van Drieklank zijn dit jaar helaas niet te zien op de planken van HelvoirThuis

Tijdens de voorverkoop van de kaarten stond Janine de Jong ook in de rij. Als een van de drie van Drieklank, die al enkele jaren goed succes boekten bij hun optredens op de BKA bevestigde zij dit jaar niet mee te doen. “Voor de buitenstaander lijkt het heel simpel maar is het niet. Je moet inspiratie hebben voor een bepaald nummer. Die ontbrak ons dit jaar. De voorbereidingen zijn rond de kerst. Dat is lastig.” Ze heeft wel contact met de artiesten die meedoen. “Het wordt heel leuk”

Van onze correspondent.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *