Slider

Politieactie in Helvoirt (+video)

Nog niemand aangehouden….

HELVOIRT – 18 januari 2021. 00.30 uur. Gisteravond rond kwart voor negen was er een zoekactie in Helvoirt en omgeving met diverse politie-eenheden en een helikopter.

De politie was afgegaan op een melding van een verdachte situatie op de parkeerplaats van het Groene Woud langs de N65. Daar aangekomen ging de verdachte auto er vandoor en negeerde elk stopteken.

Bij Helvoirt ging de achtervolging via de Torenstraat/Sportlaan linksaf langs het spoor naar het Helvoirts Broek (nabij de boerderij van Kemps). Via het terrein, achter de Beemdhoeven, kwam uiteindelijk de auto tot stilstand en ging de achtervolging door. Er waren drie inzittenden waarvan er hoogst waarschijnlijk een gewond is geraakt, vermoed de politie. Daarom was ook een ambulance stand-by.

Tijdens deze actie reden ook de treinen, op verzoek, met aangepaste snelheid. Dit voor de veiligheid van de politie die daar aan het zoeken waren.

Heeft niks te maken met de PI
Er gingen al snel een gerucht rond dat het om een ontsnapping gegaan zou hebben van een aantal personen uit de PI in Vught. “Dit is absoluut niet waar”, aldus Marcel de Rouw van de politie Vught.

Sporenonderzoek
De politie doet onderzoek in de auto die ondertussen is weggetakeld. Er zaten kentekenplaten op de auto en in de auto waren diverse sporen die de politie meteen heeft veilig gesteld.

Extra Radio-uitzending
Vele duizenden bezoekers kwamen er gelijktijdig op HelvoirtNet waardoor de site uit de lucht ging. (met onze sitebouwer gaan we aan de slag zodat dit nooit meer mag gebeuren) Vanaf 21.30 uur was meteen Wijkradio Helvoirt LIVE in de lucht waar in een mum van tijd ruim 1800 luisteraars waren die we meteen hebben kunnen bereiken met de informatie. Met dank aan Wijkradio Helvoirt.

Bron: HelvoirtNet, Wijkradio Helvoirt. Foto’s + Video Bart Meesters

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *