Slider1
slider2

Aan de slag met Energie Schoon Helvoirt

Gemeenteraad heeft uitvoeringsplannen voor Aardgasvrij Helvoirt goedgekeurd

 

HELVOIRT – 5 juli 2024. Vanuit het Burgerakkoord G1000-Helvoirt is ruim een jaar lang actief meegedacht door bewoners over de aanpak om minder aardgas te verbruiken in hun dorp.

De uitvoeringsplannen Aardgasvrij Helvoirt zijn dan ook geschreven voor en door de inwoners van Helvoirt.

Waarom minder aardgas? Ons klimaat is aan het veranderen. Dit komt onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen zoals aardgas. Om deze verandering tegen te gaan, maakte Nederland in 2015 internationale afspraken in Parijs. Het Nederlandse klimaatakkoord uit 2019 is een uitwerking hiervan. Het doel is om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Door over te stappen op duurzame warmtebronnen, verminderen we onze CO2-uitstoot en onze afhankelijkheid van aardgas.

De werkgroep Energie Schoon Helvoirt gaat nu samen met de gemeente verder aan de slag met de uitvoering van de plannen. De gemeente Vught en de werkgroep zijn trots op deze vorm van samenwerking.

Energie Schoon Helvoirt bestaat uit betrokken inwoners van Helvoirt, die zelf enthousiast zijn over het verduurzamen van hun eigen woning en hun ervaringen graag delen met andere buurtgenoten. De werkgroep wil hierbij meer realiseren dan alleen aardgasreductie. “Bij ons in de straat staan veel huizen die op elkaar lijken. In mijn woning heb ik al veel bespaard en duurzame oplossingen uitgevoerd” zegt Ad Vriens. “Met hulp van mijn ervaringen en een persoonlijk Energieadvies van HOT kunnen we de woningen in onze buurt gezamenlijk verduurzamen en besparingen realiseren.

Actieve buurtbewoners van de Udenhoutseweg, maar ook buurtbewoners van de Julianastraat en rondom de Loonsebaan in Helvoirt zijn erg enthousiast en hebben samen al de start gemaakt voor een duurzame straat of buurt.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook met je straat of buurt aan de slag voor een Energie Schoon Helvoirt? Of ontvang je graag direct een gratis en persoonlijk energieadvies? Meld je dan nu aan via secretariaat@coophot.nl of https://www.coophot.nl

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *