Slider

Vught wil een extra beveiligde rechtbank in de PI

Foto:Archief- Bart Meesters

VUGHT – 25 januari 2020. Als het aan de burgemeester van Vught ligt, komt er een extra beveiligde rechtbank in de penitentiaire inrichting in zijn gemeente.

In een brief heeft Van de Mortel aan minister Dekker van Justitie en Veiligheid gevraagd om dit te realiseren.

“Een rechtbank binnen de muren van de PI Vught is relatief eenvoudig te beveiligen en bespaart ook kosten. Bovendien leidt het tot minder transporten over de weg van gedetineerden. Dat komt de veiligheid voor de bewoners van de naastgelegen woonwijk, de kazerne en de bezoekers van Nationaal Monument Kamp Vught, ten goede”, aldus burgemeester Roderick van de Mortel.

Momenteel zijn er twee extra beveiligde rechtbanken in Nederland: de bunker in Amsterdam en het Justitieel Complex Schiphol. Deze zitten vaak vol, zegt de Raad. De voorzitter van de Raad voor de rechtspraak zei onlangs al dat deze rechtbanken onvoldoende tegemoet komen aan de wensen van de slachtoffers en journalisten. Volgens de Raad moet er ‘het liefst zo snel mogelijk’ een nieuwe extra beveiligde rechtbank in Nederland komen.

Burgemeester Van de Mortel noemt daarnaast andere ontwikkelingen die het volgens hem de moeite waard maken om zijn oproep te onderzoeken. De hoofdentree van de PI, de bekende blauwe toegangspoort, moet binnenkort verplaatst worden en daarom zou nu een goed moment zijn om rekening te houden met een mogelijke vestiging van een rechtbank.

Daarnaast noemt de burgemeester het ‘niet onlogisch’ dat een extra locatie zich zou oriënteren op het zuiden. Vught is volgens hem een goede locatie vanwege de centrale ligging in het zuiden.

Bron: Omroep Brabant

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *