Slider

Vught kan weer Helvoirt worden!

HELVOIRT – 19 november 2020. Eerder liet ik weten via HelvoirtNet dat de onlangs aangepaste afvalcontainers zijn voorzien van foutieve stickers.

Alle adressen zijn fout. Achter alle postcodes van Helvoirt staat nu Vught. Hetzelfde is ook gebeurd Haaren, maar dan met Oisterwijk.

Via de gemeente Haaren werd ik doorverwezen naar de gemeente Vught en die verwezen mij weer door naar de Afvalstoffendienst ‘s-Hertogenbosch.(073) 615 65 00

Die deelde mee dat ik nieuwe stickers ontvang, maar dat zou nog wel even kunnen duren, want men verzamelt eerst alle reacties. Het is dus aan jou om melding te maken bij de Afvalstoffendienst als je prijs stelt op stickers met een Helvoirts adres.

Helvoirt blijft Helvoirt!

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

4 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Jan Van Balkom , 19 november 2020 @ 21:08

  Op zich wel goed om scherp te blijven op de eigenheid van dorp Helvoirt. Zo vond ik het destijds ook irritant dat op al die borden van de buurtgroepapps ‘Gemeente Haaren’ stond. Een onnodige toevoeging. Op alle containers staat ook Gemeente Haaren. De troost was dat al onze rotzooi naar Haaren mocht.
  We hebben een jaarlang gewerkt aan een uitgave bij het afscheid van Haaren. Op 1 december verschijnt het magazine. We zijn op zoek gegaan naar mensen, feiten en feitjes, dingen en dingetjes die veelbelovend zijn voor de drie dorpen in de nieuwe gemeente. Onder de naam ‘Voortvarend verder…’ is een feest van kansen voor de toekomst samengesteld. Veel goede samenwerking en prachtige beelden. De verbeelding en de energie om die uitgave te maken kwam uit Helvoirt. Geen reden wat mij betreft Christ over de toekomst. Maar je hebt gelijk: wat van dorp Helvoirt is, moet ook de naam Helvoirt mogen behouden. En de TILBURGstraat is ook van Helvoirt…. Tja…

 • Ben Timmermans , 20 november 2020 @ 09:34

  Helemaal met Christ eens! Deze “faux pas” van de Gemeente Haaren of Gemeente Vught dan wel Gemeente ‘s-Hertogenbosch (Afvalstoffendienst) was ook mij direct opgevallen op de dag van het omwisselen van de afvalcontainers. Welke ambtenaar heeft hier weer liggen slapen of is er een achterliggend doel? En waarom het initiatief en herstel (“eerst reacties verzamelen”) van zo’n amateuristisch optreden nu weer op het bordje leggen van de burger? Laat de betrokkenen direct hun fout erkennen en oplossen door bijvoorbeeld het gratis beschikbaar stellen van nieuwe stickers aan alle inwoners van het dorp Helvoirt. De gemeente Haaren heeft ongetwijfeld nog een kostendekkend “potje” over. En dat op de juiste wijze opplakken van de stickers kunnen we ongetwijfeld desnoods zelf!

 • Sjan van Berkel , 21 november 2020 @ 10:08

  Wat een hoop heisa over een stickertje, trek dat ding van je container en alle leed is geleden.

 • Ben Timmermans , 22 november 2020 @ 07:26

  Naar aanleiding van de reactie van Sjan van Berkel (“Wat een hoop heisa over een stickertje, trek dat ding van je container en alle leed is geleden.”) heb ik toch de behoefte om nog een (1) keer te reageren.

  Het gaat mij namelijk niet zo zeer om dat (foute) “stickertje” dan wel sentimentele overwegingen aangaande de naam Helvoirt of Vught, maar veel meer om de denkfout c.q. systeemfout die er achter zit. De combinatie van een postcode met een ONJUISTE tenaamstelling c.q. plaatsnaam (Vught in plaats van Helvoirt en in het verleden Haaren in plaats van Helvoirt) leidt regelmatig tot ongewenste en vervelende bijwerkingen. En dat wil ik hierbij graag uitleggen.

  Blijkbaar woont Sjan van Berkel niet in een straat met een (dezelfde) straatnaam die frequent voorkomt in dorpen of steden. In de afgelopen 25 jaar van de “Gemeente Haaren” met zowel het dorp Haaren als het dorp Helvoirt is het mij regelmatig overkomen dat post (PostNL, DHL, etc.) op mijn adres in Helvoirt werd bezorgd, die feitelijk bestemd was voor de inwoner van het dorp Haaren met dezelfde straatnaam en huisnummer. Ook werd ik bezocht door mensen die via het navigatiesysteem naar mijn adres in het dorp Helvoirt werden gestuurd, die feitelijk moesten zijn in het dorp Haaren met dezelfde straatnaam en huisnummer. Sterker nog, een (1) keer stond midden in de nacht nota bene de brandweer (!!!) voor mijn deur in het dorp Helvoirt voor een (vermeende) schoorsteenbrand, terwijl ze feitelijk (naar later bleek) in het dorp Haaren met dezelfde straatnaam en huisnummer moesten zijn.

  Ik hoop dus van harte dat de betrokken gemeenten (Haaren, Vught en ‘s-Hertogenbosch) en ambtenaren nu juist wel deze discussie volgen en ook (direct) hun verantwoordelijkheid nemen om deze vervelende bijwerkingen van een ONJUISTE COMBINATIE VAN POSTCODE EN PLAATSNAAM in de toekomst te vermijden. Het initiatief hiervoor ligt bij hen en niet bij de burger naar mijn bescheiden mening. Verkiezingsbeloften zijn een (1), daadwerkelijk en adequaat handelen is twee! Zie daar mijn “empirische” beweegredenen om ook eens te reageren via dit medium Helvoirt.net!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *