Slider

Blijft Helvoirt Helvoirt?

HELVOIRT – 10 november 2020. Vorige en deze week zijn/worden de afvalcontainers van restafval en gft voorzien van een nieuwe chip, omdat de gemeente Vught gebruik maakt van andere chips dan de gemeente Haaren.

Bij de begeleidende brief zitten ook stickers die op de containers geplakt moeten worden. Die stickers zijn voorzien van de juiste adresgegevens. Het zal haast niemand zijn opgevallen, maar de nieuwe adresstickers bevatten nu niet meer de juiste adresgegevens. Met deze actie woont iedereen niet meer in Helvoirt, maar in Vught (zie foto).

Hoewel het in de praktijk echter geen gevolgen zal hebben, is het gevoelsmatig toch een beetje vreemd. Nog steeds is de postcode 5268 Helvoirt en geen Vught! Het is goed om in alle verkiezingsprogramma’s te lezen dat Helvoirt zijn eigen identiteit dient te behouden na de samenvoeging met Vught en Cromvoirt. Daar veranderd een afvalcontainer gelukkig niets aan. Maar ken je dat liedje van Saskia & Serge nog: “Het zijn de kleine dingen die het doen”?

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

4 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Gerrit Janssen , 11 november 2020 @ 19:39

  Met de viltstift Vught corrigeren en er Helvoirt van maken; allemaal!

  • Cily Sleegers , 12 november 2020 @ 13:06

   Mee eens! We wonen in Helvoirt, niet in Vught! Ik heb het aangepast.

 • Bregje Peijnenburg-van Gemert , 12 november 2020 @ 01:18

  Beste Christ,
  Ik ben het helemaal eens met je! En begrijp het gevoel. Slordig om er Vught van te maken, want het blijft echt Helvoirt.
  Groet, Bregje

 • Christ van Iersel , 19 november 2020 @ 14:38

  Ik heb via gemeente Vught bij Afvalstoffendienst laten weten dat ik nieuwe stickers wil. Die worden mij toegestuurd. Als heel Helvoirt even melding maakt blijft wordt Vught weer Helvoirt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *