Slider

Verslag (2e helft) EVVC - Helvoirt

Helvoirt zegeviert ook in het restant in Vinkel tegen EVVC: 1-2

Ja, mensen, we kunnen het nog! Na 7 duels zonder zege (een evenaring van het negatieve 2e klasse record uit 1995) werd er nu met 1-2 van EVVC gewonnen.

Op een fraaie zomeravond keerde Helvoirt terug naar Vinkel om het restant van de gestaakte wedstrijd afgelopen zondag te spelen. Nog even terug naar zondag. Rico zette Helvoirt op 0-1, vervolgens kreeg EVVC de kansen op 1-1 maar hield met name Walter Helvoirt op de been. Totdat er noodweer boven Vinkel losbarstte en de wedstrijd werd stilgelegd. Volgens de bestuursleden van EVVC afgelopen zondag was dat niet de eerste keer. 20 jaar geleden tijdens het nacompetitie treffen tussen beide teams (30 mei 1999, uw verslaggever was er toen nog niet bij) scheen het toen ook stilgelegd te zijn vanwege het noodweer en ook toen stond Helvoirt met 0-1 voor. Toen werd de wedstrijd nog hervat en scoorde EVVC even later de 1-1 wat promotie naar de 3e klasse voor EVVC en degradatie naar de 4e klasse voor Helvoirt betekende. Nu was het heel ander weer in Vinkel. Lekker warm, zonnig, uitstekend voetbalweer. Maar van zomeravond voetbal was deze avond niet bepaald sprake, maar daarover later meer. Walter bracht met een doeltrap weer de wedstrijd op gang. Begon Helvoirt zo slap, of EVVC zo sterk. Misschien wel beide. EVVC had wel veel de bal in de 1e helft, maar echt doelgevaar kwam er niet, Toen werd er gefloten voor de ‘rust’ die in de vorm van een soort time-out werd gedaan.

2 minuten later werd de 2e helft in gang gezet en EVVC kwam 8 minuten na ‘rust’ toch op 1-1. Rob van Dijk nam de lange bal van René van Santvoort goed mee waarmee hij op Walter kon afgaan het beheerst afmaakte. Daarna wist ook Helvoirt uit z’n eerste de beste kans van de 2e helft te scoren. Nadat Rico een duel op het middenveld won stuurde hij Luke op doelman Frank van den Boogaard af en maakte het koelbloedig af: 1-2. Niet lang daarna kopte Nick op aangeven van z’n broer van dichtbij net over. In de fase die volgde gingen beide ploegen er stevig tegenaan. Veel stevige overtredingen, soms net over het randje, maar alleen Mart kreeg voor een wraakactie richting Jorg van Schaijk, die hem eerder al behoorlijk aanpakte, de gele kaart. Zoals eerder gezegd, van zomeravond voetbal was weinig sprake. EVVC was in deze fase ook de ploeg die veel balbezit had, maar was vaak te gehaast en onrustig waardoor het amper tot kansen kwam. Toch ging Helvoirt mee het onrustige voetbal waardoor het er vaak slordig uitzag aan beide kanten. Met nog 10 minuten te gaan kreeg de net ingevallen Edgar Glaudemans een vrije kans maar raakte de bal niet goed. Daarna maakte Collin, na bijna één jaar afwezigheid, weer z’n rentree. Hij verving z’n collega die ook lang in de blessurebank zat, Nick. In de slotfase kreeg Helvoirt veel (af en toe makkelijk gegeven) vrije trappen tegen en was het vaak bevend afwachten wat het allemaal opleverde. De grootste kans was voor Bart Haerkens die met z’n kopbal nog de lat raakte. Nadat Helvoirt op het eindsignaal zat te wachten kreeg het in de 96e minuut nog de kans op 1-3. Rico kon nog alleen op van den Boogaard af maar de doelman redde, waarna het eindsignaal klonk.

Aanstaande zondag wacht de laatste reguliere competitiewedstrijd, thuis tegen Emplina. Helvoirt wil graag de huidige 5e plaats behouden en zal daardoor moeten winnen. Tot zondag.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *