Slider1
slider2

PvdA-GroenLinks stelt schriftelijke vragen over bomenkapbeleid Charlotte van Beuningen woonstichting

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 1 maart 2021. De fractie van PvdA-GroenLinks heeft schriftelijke vragen gesteld over bomenkapbeleid van de Charlotte van Beuningen woonstichting. 

Uit een gesprek met de woonstichting bleek dat het standaardbeleid is om bij mutaties (verhuizingen e.d.) de bomen in de tuin van de vrij gekomen woning altijd te kappen. PvdA-GroenLinks vindt dit erg onwenselijk beleid en heeft daarom vragen gesteld aan het college.

Uit een gesprek met een medewerker op vrijdag 26 februari bleek dat het standaardbeleid van de woonstichting is om bij mutaties (verhuizingen e.d.) de eventuele bomen in de tuin van de vrijkomende woning te kappen. Dit omdat naar eigen zeggen ‘bomen altijd gedoe geven’ en de woonstichting ‘de nieuwe bewoners niet wil opzadelen met een boom’. Voor PvdA-GroenLinks is dit reden om het college te vragen of zij het in het kader van biodiversiteit, klimaatadaptatie en de positieve effecten die bomen hebben op de leefomgeving eens is met de fractie van PvdA-GroenLinks dat dit ongewenst beleid is. De fractie vraagt het college in gesprek te gaan met de woonstichting over aanpassing van dit beleid waarbij het behoud van bomen voorop staat.

De directe aanleiding voor het gesprek met de woonstichting was een groep buurtbewoners die probeert een kastanjeboom in de tuin van een huis van Charlotte van Beuningen woonstichting te redden van kap. De bewoners kregen echter te horen dat de woonstichting geen gehoor geeft aan hun verzoek. Na gesprekken met PvdA-GroenLinks heeft de woonstichting besloten de kap uit te stellen en eerst intern te overleggen en met de nieuwe bewoner in gesprek te gaan om vervolgens een definitieve keuze te maken. De buurt heeft nogmaals van zich laten horen en biedt aan te willen helpen bij onderhoud van de boom. PvdA-GroenLinks vindt dit een heel mooi initiatief van de buurt en hoopt dat de Charlotte van Beuningen woonstichting gehoor geeft aan de oproep.

De schriftelijke vragen treft u HIER

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *