Slider

Maak eens een ommetje: Ommetje Helvoirt

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 1 maart 2021. Wandelen deels over onverharde paden, dicht bij huis. Dat kan op de ommetjes in Vught en omgeving. Een daarvan is het ‘ommetje Helvoirt’, een wandeling van 4,5 km. Wandel van knooppunt naar knooppunt en maak kennis met Helvoirt!

De R.K. Sint Nicolaaskerk (1903) valt op door zijn hoogte en door de afwisseling van baksteen en natuursteen. De neogotische kruisbasiliek heeft een van de mooiste kerkinterieurs van Nederland. In het centrum is een fraai multifunctioneel gebouw, het HelvoirThuis, gerealiseerd. Landgoed Zwijnsbergen bestaat uit bos en weilanden met lanen. De zeskantige toren van kasteel Zwijnsbergen stamt uit de 16e eeuw. Het kasteel is niet te bezichtigen maar vanuit het opengestelde park goed te zien. In Helvoirt zijn herinneringen aan Vincent van Gogh en zijn familie te vinden.

Start en eindpunt

Start bij de Sint Nicolaaskerk en wandel de Achterstraat in. Het ommetje maakt gebruik van het netwerk van wandelknooppunten. Volg de knooppunten 63 – 11 – 10 – 9 – 70 – 67 – 20 – 61 – 64 – 63. Dat is 4,5 km. Tussen de knooppunten ziet u gele pijlen in een groen vlak.

Via het knooppuntennetwerk kunt u ook heel gemakkelijk een eigen, unieke route plannen! Kijk voor meer informatie op routesinbrabant.nl

Ommetje Helvoirt: Knooppunt 63 - 11 - 10 - 9 - 70 – 67 - 20 - 61 - 64 - 63

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *