Slider1
slider2

Prijswinnaars IVC komen naar Helvoirt

HELVOIRT – 5 maart 2024. Het IVC (Internationaal Vocalisten Concours) is opgericht in 1954 en is het enige internationale zangconcours in Nederland bestaande uit de categorieën opera, oratorium en lied.

In het Noten op de Noen concert van maart komen twee winnaars naar Helvoirt, namelijk de sopraan Elenora Hu en pianiste Amy Chang. 

De Nederlandse sopraan Elenora Hu werd geboren in Delft. Na haar opleiding Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden richtte ze zich op haar zangstudie aan het Utrechts Conservatorium. Elenora deed mee aan het  operaconcours ARIA  dat door omroep Max werd uitgezonden.

Amy Chang is in Taiwan geboren, opgegroeid in Nieuw Zeeland en volgde een opleiding aan het conservatorium in Auckland en Schotland. Amy zong vroeger in een koor en noemt haar koorachtergrond een van haar inspiratiebronnen voor het nastreven van het leven in de muziek Amy is opgeleid als zangeres, maar werd als pianiste op natuurlijke wijze aangetrokken tot de wereld van de kunstliederen en opera.

Elenora en Amy vertolken o.a. muziek van Franz Liszt, Edvard Grieg en Leonard Bernstein.

Het concert is op zondag 17 maart in de Oude Kerk van Helvoirt om 12.15 uur. De kerk is open vanaf 11.45 uur.

Het concert is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage in de schaal na afloop van het concert wordt op prijs gesteld. U kunt zich aanmelden via notenopdenoen@ziggo.nl. Zolang er plaats is kunt u binnen lopen. U bent van harte welkom.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *