Slider1
slider2

Noten op de Noen: Vrolijke dingen, ellende en kopzorgen

HELVOIRT – 6 september 2021. Bovenstaande titel is de naam van het eerste Noten op de Noenconcert van het seizoen 2021/2022.  

We moeten voorlopig nog wel rekening houden met de  1,5 meter maatregel. Dat betekent dat we maar 55 personen kunnen toelaten. Dat is niet veel maar – ieder nadeel heeft zijn voordeel – het wordt zo bijna een privé concert voor u.

Het komende Noten op de Noenconcert is op 19 september, zoals u van ons gewend bent in de sfeervolle oude Kerk van Helvoirt. Het concert begint om 12.15. Als u zeker wilt zijn van een plaats kunt u reserveren via de mail: notenopdenoen@ziggo.nl

Zolang er plaats is kunt u op de dag zelf naar binnen.

We beginnen dit seizoen met een topper uit 2019. Als u er bij was kunt u zeker dit bijzondere optreden herinneren. Als u er niet bij was krijgt u nu een herkansing.

Voor u gaat optreden: Klezmajeur, een ensemble van drie muzikanten die hun wortels hebben in de volksmuziek. Ze spelen klezmer muziek. Dat is de muziek die Oost-Europese Joden spelen.

Klezmajeur brengt sinds 2006 vrolijke en aangrijpende Klezmer: Opzwepende (dans)nummers afgewisseld met ingetogen tragiek.

De tegenwoordige klezmer is vooral voor feestelijke doeleinden met veel levensliederen en een vleug humor. Klezmer met een kwinkslag!

Onder de titel Simches en Tsores (vrolijke dingen, ellende en kopzorgen) – een zeer toepasselijke titel in deze tijd – brengen ze met viool, accordeon, contrabas en zang een keur van verschillende muziekstukken en liederen die in het Jiddisch worden gezongen.

Bron: Noten op de Noen

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *