Slider

Lezing van Mariet Bogaerts in HelvoirThuis

Door: Peter Corvers

HELVOIRT – 24 januari 2020. Donderdagavond gaf Mariet Bogaerts een lezing in het HelvoirThuis over haar werk als advocaat en kinderrechter.

Voor een goed gevulde zaal sprak zij onder meer over jeugdstrafzaken en (pijnlijke) situaties bij echtscheidingen. Een boeiend en interessant betoog, zo vonden ook veel van de 60 belangstellenden.

“Boeiend om mijn ervaringen in dit vak eens in Helvoirt te mogen vertellen”, aldus Mariet Bogaerts die acht jaar geleden uit het vak stapte.   

Mariet Bogaerts was jarenlang werkzaam als advocaat en kinderechter. Zij begon haar loopbaan in 1974 op een advocatenkantoor in Boxtel, destijds opgericht door Miel. Als advocaat had ze een breed takenpakket waaronder het familierecht. In 2001 stapte Mariet over naar de rechtbank in Den Bosch waar zij rechter werd op de afdeling familie- en jeugdrecht.

Het was de tweede lezing die de Vereniging 55+ elke twee maanden organiseert. In november beet burgemeester Roderick van de Mortel de spits af.

De derde lezing vindt op 26 maart plaats. Gerard Donkers, directeur van het elektrotechnisch Welvaarts in Vught is dan present in het HelvoirThuis. Dit bedrijf legt zich vooral toe op technische hulpmiddelen die de woonsituatie voor mensen moet verbeteren. Noteer die datum alvast in uw agenda.

Hebt u een leuk idee voor een gast? Laat het weten via de mail: annemarievh1@hotmail.com bovenstaande mail. 

De werkgroep Lezingen Vereniging 55+

Annemarie van Hoof, Edward de Vries, Andries Weitenberg, Peter Corvers

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *