Slider

Toekomstig burgemeester Roderick van de Mortel luistert naar inwoners Helvoirt

Burgemeester Roderick van de Mortel van Vught (links) bezorgt het Klaverblad in Helvoirt als startsein voor een bezorgactie van het Vughts weekblad. Jan van Balkom van 't Pomphuiske ondersteunt het initiatief.

HELVOIRT – 24 januari 2020. Het huis aan huis blad Het Klaverblad is van Vughtse origine. Dat is op zoek naar bezorgers in Helvoirt.

De toekomstige eerste burger van Helvoirt , burgemeester Roderick van de Mortel uit Vught , startte vrijdag  een campagne van het weekblad uit Vught om bezorgers in Helvoirt te vinden voor een paar wijken. Van de Mortel  bezorgde een Klaverblad in een monumentaal pand aan de Achterstraat.  HelvoirtNet was daarbij.

Volgens Roderick van de Mortel komt deze actie voort uit vragen van inwoners uit Helvoirt bij de door hem onlangs gehouden lezing in het HelvoirThuis bij de seniorenclub  (Vereniging 55+ Helvoirt red). “Daar vroegen de mensen aan mij of ik kon zorgen voor een betere bezorging van  Het Klaverblad in Helvoirt.  In het HelvoirThuis en op meerder plaatsen in Helvoirt liggen wel  stapels Klaverbladen maar die zijn altijd snel weg. Die vraag heb ik doorgespeeld aan Hans van de Velden de directeur/eigenaar van het Klaverblad in Vught. Hij heeft mij gevraagd om een oproep voor bezorgers te promoten in Helvoirt. Nu zie ik  dat we een Klaverblad symbolisch in een brievenbus  stoppen met een Neen Nee stikker. Gelukkig heb ik het weekblad er uit gehaald. Deze mensen zullen niets op de mat vinden.”

Jan v Balkom vertelt een anekdote over ‘t Pomphuiske, midden Roderick  van de Mortel , rechts Hans van der Velden.

Hans van de Velden van Het Klaverblad bleek blij met het signaal van de burgemeester te zijn. Hij vertelt: “We hadden hier in  Helvoirt een dame die wel drie wijken elke week  voor ons bezorgde. Nu past ze op twee kleinkinderen van haar dochter en heeft geen tijd meer om ons Klaverblad  te bezorgen. Zoek nu maar eens in deze tijd dat er weinig bezorgers zijn om die wijken weer aan de man of vrouw te brengen. Daarom belde ik Jan van Balkom van ‘t Pomhuiske voor een oplossing. Die kwam met het voorstel bij ‘t Pomphuiske een Klaverblad te bezorgen in het  ideeënbusje van het Helvoirts maandblad. En ik heb burgemeester Van de Mortel weer gevraagd dat de cirkel rond maakt. We zijn er alle drie mee gebaat bij een goede bezorging van het Klaverblad. Het nieuws van de gemeente komt dan bij de inwoners. ”

De ideeënbus van ‘t Pomphuiske krijgt een weekblad van Roderick van de Mortel. Het idee: wordt Klaverblad bezorger.

Jan van Balkom van ‘t Pomphuiske is het daar mee eens. “Wij kunnen als maandblad al het nieuws van de gemeente nooit bij de inwoners van Helvoirt brengen. Wel kunnen we elkaar ondersteunen samen met HelvoirtNet. Belangrijk is elkaar niet te dwarsbomen maar samen voor de nieuwsgaring zorgen.

Mensen die een krantenwijk van Het Klaverblad wekelijks willen doen kunnen zich melden bij info@hetklaverblad.nl . Bellen mag ook naar 073-656 18 29 .

Van onze correspondent.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *