Slider1
slider2

Lezing over familie Van Gogh in HelvoirThuis

HELVOIRT – 8 mei 2023. Stel je eens voor dat je in een tijdmachine kunt stappen en ruim 150 jaar terug kunt reizen in de tijd. Je bent dan in het Helvoirt van 1871. En je kijkt verbaasd om je heen: geen auto’s, geen fietsen, zelfs geen spoorlijn, wel paard en wagens en een enkele koets.

Dinsdag 16 mei neemt Els Knoope je mee naar die tijd als zij een lezing houdt over de familie van Vincent van Gogh. In dat jaar arriveert dominee van Gogh met zijn gezin in Helvoirt. Volgens welingelichte kringen in Helvoirt neemt dominee van Gogh met vrouw en vijf kinderen zijn intrek in de pastorie van de hervormde gemeente. Dominee van Gogh en zijn vrouw hebben nog een zoon die niet thuis woont maar in Den Haag. Mevrouw van Gogh heeft aan iemand verteld dat hun eerstgeborene is overleden en begraven ligt in Zundert.

Els Knoope, die meerdere boeken schreef over Van Gogh, gaat in haar lezing in op talrijke vragen zoals: hoe zag Helvoirt eruit in 1871? Waarom kwam de familie van Gogh in Helvoirt wonen? Wat deden ze in Helvoirt? Wie waren hun vrienden?

Het is een interactieve lezing, dus er wordt ook medewerking van het publiek gevraagd. De lezing in het HelvoirThuis begint om 19.30 uur en duurt, inclusief een korte pauze, ongeveer anderhalf uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De entree bedraagt € 4,00 voor leden van de Vereniging 55+ en € 5,00 voor niet-leden. De koffie/thee is inclusief.

Tot 16 mei in het HelvoirThuis!

Namens de Werkgroep lezingen Vereniging 55+, Annemarie van Hoof, Andries Weitenberg en Peter Corvers

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *