Slider1
slider2

Laat je talenten vrucht dragen

HELVOIRT  – 13 november 2023 Er is een oorsprong en een bestemming, daartussen bevinden wij ons. Het is niet zomaar toevallig dat we hier op aarde rondlopen. We zijn hier om iets te doen en om dat zo goed mogelijk te doen.
Om die opdracht te vervullen hebben we talenten ontvangen en worden we aan elkaar gegeven.

Wat doen we met de talenten die ons zijn gegeven? Zetten we die altijd in? Voor onszelf of ook voor de ander? Daar gaat het evangelie deze week over. Het verhaalt over drie dienaren. Twee zetten hun gegeven talenten met succes in. De derde dienaar doet niets. Bevangen door angst begraaft hij zijn talent. In de parabel loopt het niet goed af voor de derde dienaar. Mensen keren zich van hem af. Hij geraakt in eenzaamheid en in een leven van duisternis.

Jezus houdt van ons mensen. Hij wil dat we gelukkig zijn. Dat we verkeren in het licht en niet in de duisternis. Wat zou er gebeurd zijn als de twee dienaren ook hadden omgekeken naar de derde? Herkennen wij onszelf in de derde dienaar? Ook wij hebben mensen nodig die naar ons omkijken, ons bevrijden van onze angsten. Ons zelfvertrouwen geven zodat we onze talenten vruchten kunnen laten dragen en kunnen liefhebben. Want zonder liefde zijn onze talenten waardeloos.

Laat je talenten vrucht dragen. Daartoe worden we opgeroepen in de viering van Open Kerk van zaterdag 18 november in de Oude Sint Nikolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat in Helvoirt. U bent van harte welkom. De aanvangstijd is 19.00 uur.

Nieuw boek van Peer Verhoeven
Ter gelegenheid van de 90e verjaardag van Peer Verhoeven heeft de Open kerk Helvoirt in eigen beheer een nieuw boek uitgegeven. Het bevat 366 teksten van de hand van Peer Verhoeven, voor elke dag van het jaar een. Deze teksten geven stof voor bezinning. Ze gaan over het leven zoals het kan worden geleefd en beleefd. Belangstelling voor dit boek? Mail of bel naar Jet of Christ van Iersel: christvaniersel@gmail.com of 0411-641529.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *