Rustig en weinig nieuws noemt men in de journalistieke wereld ook wel komkommertijd. Wat de uitdrukking nou precies te maken heeft met komkommers is mij nog een beetje onduidelijk. Komkommertijd is afgeleid van kommertijd – een periode waarin er slechts armoedig nieuws te melden valt. Kommer en kwel?
Nou in ieder geval is er weinig nieuws, ook in Helvoirt. Er is natuurlijk van alles te doen rondom ons mooie dorpje. Zo is er elke woensdagmiddag op de Nederlandse Tv  weer de herhaling van “Helvoirt de serie” te zien. In september komen er weer een aantal nieuwe afleveringen. De organisatie van Kindervakantiewerk draait weer op volle toeren en in de week van 4 t/m 8 augustus kunnen weer enorm veel kinderen genieten van dit jaarlijks terug kerend evenement. Zo ook gaan er op 17 augustus duizenden deelnemers genieten van de 31e Leyetocht. Een spektakel van formaat.
En wat er de afgelopen weken allemaal al gebeurd is in ons dorpje zeg!!
Zo zijn er kandelaars gestolen op het kerkhof, en was er het nodige noodweer dat ook in Helvoirt voor wateroverlast zorgden. Noem dat maar komkommertijd, nee, ons Helvoirt zorgt nog voor voldoende stof voor de journalist van de krant, tv en internet en ook na de vakantie gebeurt er nog voldoende om over te schrijven. Nieuws maken kun je ook zelf, gewoon door zomaar een verhaaltje te schrijven over komkommertijd…………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *