Slider1
slider2

Mondkapjes in Helvoirt

Beste dorpsgenoten,

Een tweede Corona-golf overspoelt momenteel ons land, onze regio en wellicht binnenkort ook ons dorp. De maatregelen worden aangetrokken, we zullen allemaal weer extra goed op moeten letten. Wat opvalt is dat in ons dorpsbeeld nog nergens een mondkapje te zien is. Het effect ervan is nog omstreden, er zijn zowel voor- als tegenstanders. Dat er in Helvoirt daarbij geen enkele voorstander te zien is, lijkt echter vooral het gevolg van een sociale drempel. Als niemand het doet, dan ik ook maar niet.

Daarom een oproep beste voorstanders, draag ze vooral wél als je je daar fijn bij voelt.
Iemand die in de supermarkt een mondkapje draagt is niet ziek. Hij/zij probeert ziek worden juist te voorkomen, zowel voor zichzelf als voor jou.
Iemand die in een winkel een mondkapje draagt is niet raar of belachelijk. Hij/zij toont juist aan het virus heel serieus te nemen.

Of het werkelijk effect heeft staat absoluut nog niet vast. Maar voel je niet bezwaard om het wél te doen. Alle landen om ons heen doen hetzelfde.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *