Slider1
slider2

Hoe zit het met de stijging van de Brabant Water kosten?

De inwoners van Helvoirt hebben afgelopen week per post een brief ontvangen.

HELVOIRT – 9 januari 2021. Er komen vragen bij HelvoirtNet binnen over de stijging van de vaste kosten van de Brabant Water rekening. Bij de gemeente Vught hebben ze zelf ook vragen gekregen over de brief.

In de brief wordt toegelicht dat de heffing van gemeentelijke belastingen via Brabant Water verloopt en dat daarom het voorschotbedrag is verhoogd. Omdat bij het maken van de brief de tarieven nog door de gemeenteraad moesten worden vastgesteld zijn die niet opgenomen in de brief.

Op www.vught.nl/belastingen  zijn de correcte tarieven zichtbaar van de diverse heffingen. “Desgewenst mag de brief gepubliceerd worden op helvoirt.net wat mij betreft om zo een nog groter bereik te genereren.”, aldus een medewerker van onze nieuwe gemeente.

De gemeentemedewerker vervolgt, “helaas constateren wij ook dat de berekening van het voorschot aan de zijde van Brabant Water niet helemaal correct verlopen is. Voor de rioolheffing is voor de maand januari een te hoog (circa € 2) voorschot berekend. Terwijl de afvalstoffenheffing te laag is berekend in het voorschotbedrag omdat de ledigingen nog niet correct in het bedrag waren opgenomen.

Beide zaken ten aanzien van het voorschot worden dit weekend door Brabant Water hersteld waarna de bedragen weer moeten kloppen. Uiteraard blijft gelden dat eventueel teveel betaalde bedragen via de jaarafrekening verrekend zullen worden. Maar er vindt zoals gezegd nu herstel plaats dat verschil zo klein mogelijk te laten worden.”. Tot zover.

Bron: Gemeente Vught/Helvoirtnet 

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • F van Hal , 9 januari 2021 @ 17:47

    Het begin is niet zo geweldig met de gemeente Vught. Ze hadden de brief wel een paar dagen eerder kunnen sturen vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *