Slider1
slider2

zondagse kennismaking met:

Albert Verlinde

Hallo Helvoirt!

HELVOIRT – 10 januari 2021. Mijn naam is Albert Verlinde en sinds afgelopen maandag ben ik gemeenteraadslid voor de VVD in onze nieuwe gemeente Vught, Cromvoirt, Helvoirt en ik heb er ongelofelijk veel zin in.

Vanuit het onvolprezen HelvoirtNet kwam de vraag of ik een stukje wilde schrijven om mezelf voor te stellen aan de inwoners van Helvoirt en dat doe ik natuurlijk graag. Ik ben 59, geboren in ’s Hertogenbosch en woon inmiddels opgeteld bijna 25 jaar van mijn leven in Vught en Cromvoirt.

Op mijn 14 de verhuisde ons gezin van Schagen in Noord Holland naar de Brabantlaan in Vught. Daar heb ik tot mijn 18 de gewoond en ik heb er een heerlijke tijd gehad. Ik zat op het Maurick college en het mooie van die school is natuurlijk dat daar niet alleen leerlingen uit Vught opzitten maar ook uit de omliggende gemeenten en zo kreeg ik al snel een vriendenkring die me ook in Helvoirt bracht.

Na school fietsten we met een club vrienden naar Helvoirt en zeker rond mijn eindexamentijd heb ik er heel wat avonden en eindexamenfeesten beleefd. Ik kende het dorp dus al toen ik in 2003 na veel omzwervingen weer op het oude nest Cromvoirt terugkeerde en blijf Helvoirt steeds prachtig vinden met het nog aanwezige dorpse karakter dat nog steeds aan de huizen te zien is maar ook het prachtige buitengebied is iets waar ik steeds weer van geniet.

En nu mag ik dus raadslid zijn voor de drie dorpen die nu samen 1 zijn en waar ik zoveel herinneringen heb liggen. Maar herinneringen zijn mooi, de toekomst is ook belangrijk. En in die toekomst moeten we met de tijd meebewegen maar we moeten zeker ook het karakter van onze dorpen bewaken.

Tijdens de campagne heb ik steeds gezegd dat ik me sterk wil maken voor een goed samenspel tussen Vught, Cromvoirt en Helvoirt want het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat de grote broer de twee even belangrijke kleinere broers overvleugelt. Daar ga ik me sterk voor maken de komende jaren, en in Helvoirt inwoner en mederaadslid Bert Timmermans vind ik wat dat betreft een sterke medestander.

Als VVD zijn we er trots op dat binnen onze fractie alle drie de kernen vertegenwoordigd zijn. Zoals bekend lopen de college onderhandelingen op dit moment en binnen onze fractie bespreken we iedere keer voordat de onderhandelaars aan tafel gaan wat we belangrijk vinden dus Helvoirt en de Cromvoirt kunnen ervan op aan dat er iemand vanuit hun dorp meepraat.

Dit was een digitale kennismaking tussen Helvoirt en mij. Ik heb me voorgenomen om binnenkort eens een uitgebreide wandeling door het dorp te maken om weer eens live te ervaren wat Helvoirt zo uniek maakt. Wie weet spreken we elkaar dan!

Met vriendelijke groet
Albert

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *