Slider

Herinrichting Torenstraat Helvoirt later van start en ook later klaar

HELVOIRT – 1 december 2020. De Torenstraat in Helvoirt gaat op de schop. Een complete herinrichting krijgt deze “verkeersslagader” dwars door Helvoirt.

De straat krijgt een nieuwe vuilwaterriool met daarnaast een regenwaterriool. Aannemer J van Esch uit Cromvoirt gaat de klus klaren geeft een reclamebord bij het kruispunt van de Rijksweg N65 en de Torenstraat aan. Het doorgaande verkeer gaat pas in de week van 22 februari hinder ondervinden vanwege omleidingen.

Een groot PR-bord nabij het kruispunt van de Torenstraat en de Rijksweg N65 in Helvoirt trekt de aandacht. Herinrichting Torenstraat prijkt boven het bord. Daarop staat ook de naam van BrabantWater. Dit waterleidingbedrijf gaat gelijktijdig de oude waterleidingen vervangen. “Doorgaans gaat eerst de waterleiding haar leidingen vervangen en later begint de aannemer. Om te voorkomen dat de straat twee keer open moet is nu besloten om gezamenlijk in gedeeltes (fases) de werkzaamheden uit te voeren, “laat projectleider Martin Huzen desgevraagd weten.

Een stukje van een gerooide boom geeft de omvang weer.
Een beeld van het gat in een van de gerooide bomen aan de Torenstraat.

Voorbije week zijn er vier grote eikenbomen gerooid. Bij onderzoek door de gemeente Haaren bleken deze niet meer levensvatbaar. Het is niet bekend welk jaar de bomen zijn gepland maar in een bewonersbijeenkomst wist een bewoner aan de Torenstraat hiervan te vertellen dat zijn vader zaliger ooit vertelde dat de aanplant in 1880 plaats vond. Daar is geen zekerheid over volgens projectleider .. maar de kans is groot, gezien de omvang van de statige bomen met een diameter van wel drie meter.

Later klaar
Een van de gerooide reuzen die in de loop der jaren een gedeelte van de weg inpikte leefde op grote voet met een gat van wel veertig centimeter in zijn stam. Dit zijn blijkbaar voorbereidende werkzaamheden. In de week van 21 februari 2021 verwacht de projectleider dat het verkeer last ondervind door de noodzakelijke omleidingen.
Aanvankelijk was het plan om na de bouwvakvakantie te beginnen maar door perikelen rond de aanbesteding is pas later bekend geworden wie de klus gaat uitvoeren. De planning gaf toen aan dat in de week van 7 december de Torenstraat er nieuw moest bijliggen. Dat is niet het geval. Het wordt later…..in 2021. De Torenstraat is een van de oudste wegen door Helvoirt en daarmee een bijzonder klus nu deze echt op de schop gaat. Bijzonder is ook dat de voorbereidingen zijn gedaan onder de vlag van de gemeente Haaren maar klaar is als de vlag van de gemeente Vught een nieuw tijdperk voor Helvoirt inluidt.

Van onze correspondent

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *