Slider1
slider2

Herdenkingsmonument Kruis in de duinen

HELVOIRT – 23 augustus 2023. Op zondag 5 november 2023 worden door de Werkgroep Herdenkingen WOII Distelberg de jaarlijkse herdenkingen gehouden bij het monument aan de Distelberg en bij het monument Kruis in de duinen te Helvoirt.            

Mensen die belangstelling hebben om de herdenking bij het monument Kruis in de duinen bij te wonen, worden die ochtend om 10.00 uur verwacht op de kruising van de Margrietweg en De Margriet te Helvoirt.             

Bij de kruising bevindt zich een bospad waar u vooraan de auto kunt parkeren. Wij staan daar te wachten met GMC vrachtwagens en andere voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

 

 

 

Iedereen mag achterin de GMC vrachtwagens meerijden tot aan het ijzeren kruis in de bossen, waar een herdenking wordt gehouden voor de Britse korporaal Ivor Calvert en de Helvoirtse jongen Kees van Iersel.

Als deze herdenking is afgelopen, rijdt iedereen met eigen vervoer vanaf De Margriet in kolonne met ons verder door naar de Distelberg huisnummer 1.

Schuin tegenover deze woning staat het monument op de plek waar zeven gesneuvelde Schotse militairen van de Black Watch, een regiment van de 51e Highland divisie, tijdelijk begraven hebben gelegen.

De beide herdenkingen bestaan uit enkele toespraken, kransleggingen en de Last Post zal worden gespeeld. Bij de herdenking monument op de Distelberg zal dit jaar een nieuwe gedenksteen worden onthuld door een wethouder van de gemeente Vught en enkele kinderen. De nieuwe gedenksteen is mogelijk gemaakt door de gemeente Vught en vervaardigd door Vriens Natuursteen Vught.

Archief HelvoirtNet 2019 (Rens Bressers)

De herdenking wordt opgeluisterd door Clan Lemont Pipe Band Waalwijk.

Deze ceremonie vangt aan om 11.30 uur.

Iedereen is van harte welkom bij deze herdenkingen.

Archieffoto HelvoirtNet Rens Bressers 2019

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *