Slider1
slider2

Helvoirt in stijl uit het bekertoernooi na 4-0 zege op Oirschot Vooruit

Door Jurgen Hamers

HELVOIRT – 18 september 2022. De titel krijgt Helvoirt er niet voor terug, maar het pakte wel op een geweldige manier revanche voor de 0-1 nederlaag in 2017 waardoor Oirschot Vooruit feestend Helvoirt verliet. Het werd maar liefst 4-0 en daar viel vrij weinig op af te dingen. Zo sluit Helvoirt het bekertoernooi nog stijlvol af.

Wist u het nog? Precies 1953 dagen geleden, maar de wedstrijd lijkt voor sommige nog kort geleden. 14 mei 2017, welke club mag z’n 80e verjaardag als 1e klasser vieren en wie blijft met lege handen. De afloop is bekend. Hoe dan ook, voor het eerst sinds de eerder genoemde datum die in het ene boek met zwarte en de andere met gouden letters is geschreven, stonden Helvoirt en Oirschot Vooruit uitgerekend op hetzelfde sportpark weer tegenover elkaar in een officieel duel. En dat ook nog eens een dag na de 85e verjaardag van de VV Helvoirt. Toch is er bij beide ploegen wel het nodige veranderd t.o.v. vijf jaar terug. Bij Helvoirt nog 6 spelers in de gelederen die er toen ook bij waren. Bij de bezoekers zijn dat er nog 5. Of 2017 nog meespeelde bij het 6-tal? Niet echt, zo werd gezegd, maar de start was in ieder geval goed van Helvoirt. Al na 6 minuten bereikte een lange bal van Luke van der Bruggen Rico de Laat, mede ook door de schijnbeweging van Max Meijer, en op de rand van buitenspel rondde Rico beheerst af oog in oog met doelman Niels Stockman. 2 minuten later kon Max de stand al verdubbelen. Stockman stond beetje op een rare positie toen Max op hem afging, maar Max schoot uiteindelijk naast. Daarna kwam een fase waarin Oirschot de betere ploeg was en Jannes Verhulst een paar keer aan het werk zette. Eerst zag Jannes de vrije trap van Joris Swaanen nog op de buitenkant van de paal eindigen, maar had wel de nodige moeite met de kopbal van Gijs Sebregts, die hij nog maar net voor de lijn kon oppakken. Als halverwege de eerste helft Oirschot een hoekschop krijgt, ving Jannes die vervolgens simpel op en zette snel een nieuwe aanval van Helvoirt in gang. Vrij snel kwam via Niels Verhoeven en Rico de bal bij Max die hem verlengde tot bij Noah Geurtz die ineens uithaalde en Stockman kansloos liet; 2-0. In de 1e helft die volgde hadden de bezoekers misschien wel meer balbezit, de defensie van Helvoirt gaf niets weg. Al moest Jannes nog wel redden op een schot van Max van de Wal. De andere pogingen van Oirschot richting het doel in de 1e helft eindigde allemaal in de handen van de Helvoirtse goalie die het dus wel wat drukker had dan z’n collega, maar de 0 op het bord hield. Noah had tegen de rust nog de grootste kans op een doelpunt. Hij kopte een voorzet van dichtbij net over.

Oirschot wisselde in de rust liefst 4x in de hoop het nog om te kunnen keren, immers, Oirschot is bij een zege gewoon door in de beker. Maar de 2e helft kende slechts 2 hoogtepunten en dat was dat Helvoirt er zowaar nog effectief 2 bij prikte. 10 minuten na rust schoot Marcus Smarius tegen de lat, waarna de bal op het hoofd van Rico belandde en invaller-doelman Raf Roefs alsnog de gang naar het net liet maken: 3-0. Na 73 minuten werd het duel definitief in het slot gegooid nadat Max met bal sneller was dan Devin van der Schoot en de meegekomen Noah van dichtbij ook z’n 2e liet aanteken: 4-0. 4-0! Wat een wilde. Ook nu was Oirschot misschien de ploeg met het meeste balbezit, de onverzettelijkheid die Helvoirt deze regenachtige middag toonde was Oirschot te machtig. Jannes heeft maar een paar ballen hoeven oprapen in de 2e helft. Z’n collega doelman Roefs moest nog wel een redding verrichten om Noah z’n hattrick te voorkomen. Uit de hoekschop die volgde was er nog een heuse scrimmage waarbij enkele doelpogingen nog geblokt werden.

Zo is er na 8 nederlagen (6 vriendschappelijke en 2 bekerduels) en 1 gelijkspel de eerste zege van het seizoen een feit.

Volgende week de start van de competitie. Hoewel we dus in een nieuwe competitie zitten, komt er een oude bekende op bezoek: CHC.

Download onze gratis app

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.