Ook in Erp bleef Helvoirt overeind. Want in Erp winnen is al niet makkelijk, laat staan dat je er 4x scoort. Toch waren de verhoudingen in het veld anders dan de uitslag doet vermoeden, want Erp had, met name in de 1e helft, veel kansen om te scoren en was het Helvoirt dat uit 4 kansen 3x wist te scoren. Na rust ging het vaak gelijk op, maar veel viel er niet meer te noteren, behalve dan nog 2 doelpunten.
Het is inmiddels eind september. Toch was dat aan de weersomstandigheden niet te merken. Volop zon en een graad of 25. Het was Erp dat goed uit de startblokken kwam via een schot van Ruud Delisse die net naast ging. Na een kwartier spelen nam Erp wel de leiding toen Toon Barten, na een goede actie, Remco met een strak schot wist te verschalken. Lang kon Erp er niet van genieten want 5 minuten later legde Tim een vrije trap op het hoofd van Nick die hem wist verlengde in de lange hoek; 1-1. Het zou de inleiding zijn van 10 dolle minuten op Sportpark D’n Uil. In de 22e minuut viel een weggewerkte bal van Erp voor Luuk Barten. Remco kon hem, met de nodige moeite, nog van scoren afhouden en Toon Barten schoot daarna naast. Tim vond in de 24e minuut de voeten van doelman Rens van de Akker. 27e minuut: Nick stuurde Mart weg die na een man uitgespeeld te hebben Helvoirt op 1-2 wist te zetten, en Remco moest in de 29e en 31e minuut redden op inzetten van Willem den Dekker en Toon Barten. Erp bleef in de fase die vorderde wel de bovenliggende partij. Met name de eerder genoemde Toon Barten en de 17 jarige Willem den Dekker waren veel dreigend. (grote)Kansen leverde het echter niet op voor Erp. Helvoirt deed dat beter want vlak voor rust werd de voorsprong zelfs vergroot naar 1-3 toen Nick een lange bal van Remco verlengde en daarmee Rico lanceerde die het klusje vervolgens klaarde. In de extra tijd leek Willem den Dekker nog de aansluitingstreffer te maken, maar zijn inzet hobbelde net voorlangs het doel.
Ook na rust was het eerste gevaar van de thuisploeg. Ruud Delisse schoot vlak na rust een vrije trap er in. Toch werd het doelpunt afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel. Delisse was even later opnieuw gevaarlijk uit een vrije trap, nu ging hij net over. Helvoirt sloeg na en uur spelen met de eerste de beste kans in de 2e helft opnieuw toe. Roel draaide weg van z’n man en z’n inzet rolde tergend langzaam in de uiterste hoek binnen. Daarna kreeg Rico ook een reuze kans op de 5e treffer. Hij schoot net voorlangs. Ondanks de 1-4 voorsprong waren ook zorgelijke feitjes te melden want zo vielen bijvoorbeeld Max en Nick met blessures uit. Helvoirt had dan misschien meer de bal dan Erp in het 2e bedrijf, toch was het de thuisploeg dat in de slotfase nog aandrong. Zo zag Luuk Barten z’n poeier via de vingertoppen van Remco op de lat belanden. In de extra tijd redde Erp toch nog de eer. Remco keerde het schot van Rob van Rijbroek, Dieuwe van der Heijden profiteerde in de rebound; 2-4.
Verslag Jurgen HamersZo zet Helvoirt z’n goede competitiestart dus voort. Volgende week de eerste topper, want nummer 3 Emplina komt op bezoek. Kom ons weer steunen zou ik zeggen! Tot volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *