Slider

Gemeenteraad Haaren stemt in met N65

HELVOIRT –  2 juli 2020. Na de gemeenteraad van Vught is nu ook de raad van Haaren akkoord met de reconstructie van rijksweg N65. De Haarense raad stemde donderdag 2 juli in met het bestemmingsplan dat een ongelijkvloerse kruising bij Helvoirt als belangrijkste wijziging kent.

Het ging er donderdag in Haaren aanzienlijk rustiger aan toe dan bij de Vughtse besluitvorming over de N65 op 14 mei waarbij de oppositie frontaal tegenover de coalitiepartijen stond. In Haaren stemden veertien van de vijftien raadsleden in. Christien van Schijndel (Samenwerking 95) temde als enige tegen. Zij noemde de 5,7 miljoen die Haaren voor de N65 uittrekt ‘onverantwoord’. “Dat is 400 euro per inwoners. Dit gaat ten koste van andere projecten in de gemeente”, sprak Van Schijndel.

Oppositiepartij Samenwerking 95 trok een voorstel om een besluit over de N65 uit te stellen en eerst alsnog een hoorzitting voor alle bezwaarmakers te organiseren weer in. “We steken de hand in eigen boezem. Daarvoor is het nu te laat”, trok Johan van de Brand (S’95) het boetekleed aan.

 De Haarense raad stemde unaniem in met een voorstel waarin de motie die de Vughtse raad op 14 mei aannam werd ondersteund voor een onderzoek naar een ontsluitingsweg tussen het industrieterrein van Helvoirt en de Kruishoeveweg in Vught. Die weg zou vrachtverkeer uit de kom van Helvoirt en Cromvoirt moeten weren. Volgens de Haarense raad kan Haaren Vught van informatie voorzien over dit onderzoek.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

2 Comments

  • Rob , 3 juli 2020 @ 13:40

    Super goed nieuws. Ook de ontsluiting van het vrachtverkeer zou een zeer welkom voordeel zijn voor de algehele veiligheid binnen het grondgebied van Helvoirt

  • Anoniem , 3 juli 2020 @ 17:37

    De ontsluiting van het vrachtverkeer is misschien wel een goede zaak, alleen het probleem is hier niet mee opgelost het wordt alleen verplaatst.
    Er zijn zeker ook andere oplossingen mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *