Slider

Huwelijksbootje voor bruidspaar vanuit de Gijzel in Helvoirt

Margret en Sjors op weg naar de huwelijksplechtigheid

HELVOIRT – 2 juli 2020. Een gedeelte van de Gijzel in Helvoirt vertoonde voorbije donderdag een feestelijke tintje.

Gekleurde ballonnen aan lantaarnpalen, aan bomen en struiken plus uitbundig vlagvertoon. Wat is de reden van dit feestelijk  gedrag vanaf de Biestakkerstraat tot aan de borden van de bebouwde kom in de een van mooiste landelijk gelegen toegangswegen van Helvoirt. Het kan geen feeststemming zijn over het wegdek want dat is uitermate slecht.  De feestelijke stemming kwam voort uit het voornemen van twee  jong verliefden die besloten hun wederzijdse liefde vast te leggen voor de eeuwigheid totdat de dood hen scheidt. Een mogelijk sprookjeshuwelijk gingen zij die dag tegemoet.

Vlag in de top voor het bruidspaar

Aanleiding tot het feestelijk vertoon bleek een simpel briefje van glimlachende dames die huis aan huis ballonnen bezorgden in de Gijzel met een verzoek. “Beste bewoner van de Gijzel. Op 2 juli is de grote dag voor Margret en Sjors. Zij zullen in het huwelijksbootje treden!

De Helvoirtse vlag met de bekende kleuren geel, blauw, rood en zwart.

Wij als familie zouden het leuk vinden als u als straatgenoot mee zou willen werken aan de feestvreugde. Dit door uw vlag in de ochtend uit te hangen en indien mogelijk ergens in de buurt van de straat aan een boom of lantaarnpaal bijgeleverde ballonnen op te hangen. Zo zullen zij een extra mooie rit hebben naar de huwelijkslocatie. Dank voor de eventuele medewerking!”  Een duidelijke tekst die menigeen aan het werk zette.

Een aantal mannen en vrouwen haalden diep adem en bliezen de ballonnen tot grote omvang. Een touwtje er omheen om het af te sluiten en klaar voor gebruik de volgend dag. Anderen zochten in de ladekast naar de Helvoirtse huisvlag, bekend om het rood, het geel, het zwart en het blauw  voor het vlagvertoon de volgend dag. Daarnaast kregen de bekende rood, wit, blauwe vlaggen een plaatsje op de treden van de trap voor het meewerken aan het verzoek de volgende dag de vlag buiten te hangen.

Ballonnen in de struiken in de Gijzel te Helvoirt

Tegen de ochtend dat de kerktoren ruim half tien aan gaf zag de Gijzel er feestelijk uit zoals eerder gemeld. Dan is het wachten op het aanstaande bruidspaar. Onder een stralende zon zochten zij een plaatsje in een prachtige sportieve rode auto om te rijden naar de trouwlocatie. Een laatste verzoek van buurtbewoners om even te stoppen voor een snelle foto en de tocht begon richting sprookje. Althans die worden echt wanneer je naar een kasteel in Vught toert. Daar zou de plechtigheid plaats vinden.

Mooi toch van het stel dat nog geen jaar in Helvoirt woont. En zich dan al  begeeft richting Vught. Veel Helvoirtenaren hebben er meerdere jaren over gedaan om het volgend jaar naar Vught te gaan zonder in het huwelijk te treden. Volgend jaar komt namelijk heel Helvoirt bij Vught. De bruidegom  komt oorspronkelijk uit Berlicum en de bruid uit het verre Groningen. Achternamen zijn niet genoemd om het een sprookjessfeer te geven.  Hopelijk gaat het stel een gelukkige tijd tegemoet. De start was een beetje lastig. Het coronavirus gooide in eerste instantie roet in het eten en zorgde voor een wijziging in de trouwdatum. De start was goed onder  een stralende zon door een feestelijk versierde straat op weg in een sportieve auto naar de toekomst: het huwelijksbootje.   

Van onze correspondent.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *