Slider1
slider2

Boeren zijn nodig voor de verduurzaming van het buitengebied.

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 13 september 2021. Boeren maken de schrale grond op de Margriet weer vruchtbaar. Het is een project van 6 jaar.

Dat doen ze niet alleen; ze worden begeleid in hun landbouwactiviteiten door de Stichting Louis Bolk Instituut. Dat is een kennisinstituut voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid.

Het doel van het project is om de bodem te verrijken en de biodiversiteit én het watervasthoudend vermogen te vergroten. Door middel van een smalle strokenfrees worden kruiden in het grasland gezaaid. Het effect wordt gemeten van vruchtwisseling en de teelt van grasklaver met bloemranden en kruiden.

Boeren brengen hun kennis van het onderhouden van het buitengebied hiermee in.

Nu, na 1 jaar, is er al een verbetering waarneembaar, door een kruidenrand  te zaaien met productieve kruiden, waar veel meer insecten op af komen.

Er wordt verder gekeken hoe de geleerde lessen ook elders in de regio en in het land kunnen worden toegepast.

Fractie CDA:       Jan van Iersel         Ans Beijens       Rutger Jans

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *