Slider1
slider2

Vught Digitaal in DePetrus op zaterdag 27 en zondag 28 november 2021

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 14 september 2021. In het weekend van 27 en 28 november 2021 wordt voor het derde jaar Vught Digitaal georganiseerd in DePetrus.

Vughtenaren laten hier hun digitale activiteiten zien en is er voor kinderen en volwassenen volop gelegenheid laagdrempelig kennis te maken met programmeren, robots te besturen en mee te doen aan andere digitale- computeractiviteiten.

In 2020 was Vught Digitaal één van de eerste evenementen die vanwege Covid-19 moest worden afgelast en ook de geplande editie in het voorjaar moest worden afgelast. Deze keer zijn er twee dagen ingepland voor Vught Digitaal.
De zaterdagmiddag staat in het teken van de CoderDojo waar kinderen leren programmeren. Op zaterdagavond verzorgt Huis73 één of twee lezingen/presentaties en op zondagmiddag zijn er verschillende presentaties en workshops.

In samenwerking met Huis73 worden gedurende het hele weekend ook verschillende technische en digitale kunstinstallaties tentoongesteld.
De organisatie van Vught Digitaal is nog op zoek naar mensen en organisaties die op zondagmiddag 28 november iets digitaals willen demonstreren (fotografie, digitaal tekenen, video, muziek, modelbouw, robotica, elektronisch borduren, radiozendamateurs, websitebouwers, sociale (buurt)netwerken, geocachen, stamboomonderzoek etc.).

Technische surprises
Vooruitlopend op december-feestmaand zijn er workshops voor kinderen waarin zij hun surprise technisch kunnen uitbreiden met lampjes en/of zoemertjes.

Vughtse programmeerclub
Binnenkort start de Vughtse programmeerclub (voor volwassenen). Tijdens Vught Digitaal presenteert de club haar aanbod. Op https://www.codekids.nl/programmeerclub/ staat meer informatie over deze club waarvoor zich inmiddels 12 mensen hebben aangemeld.

Helpen
De organisatie zoekt mensen die willen helpen bij het opbouwen, koffie en thee rondbrengen of willen assisteren bij een van de workshops.
Voor degenen die komen helpen bij de workshops is er een instructieavond waar je kennis maakt met de materialen voor de workshops, waaronder de programmeertaal Scratch en de robots. Eventueel kan je deze mee naar huis nemen om er vooraf zelf mee te oefenen.

Voor meer informatie en aanmeldingen kan je terecht bij Chris Dorna: chris@codekids.nl of 06-50410541. De website van Vught Digitaal is www.vughtdigitaal.nl

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *