Slider1
slider2

Avondrondleiding Nationaal Monument Kamp Vught Donderdag 15 en 22 februari 19.00 uur

Barak 1B extra open in voorjaarsvakantie Zaterdag 10 t/m zondag 18 februari

VUGHT – 2 februari 2024. In de voorjaarsvakantie biedt Nationaal Monument Kamp Vught op 15 en 22 februari vanaf 19.00 uur een avondrondleiding aan over het voormalig kampterrein.

Een deelnemer zei na afloop: ‘Het gevoel en de sfeer zijn ’s avonds heel anders; erg bijzonder en indrukwekkend.’ Om het buitenterrein in de donkere maanden te kunnen bezoeken, is de verlichting aangepast.

Crematorium, een van de laatste authentieke gebouwen van Kamp Vught

Barak 1B is van 10 tot en met 18 februari elke middag vanaf 12.00 uur geopend; op zaterdag en zondag vanaf 13.00 uur. In deze nevenlocatie van het museum wordt de geschiedenis verteld van Kamp Vught in en na de oorlog. Na de ontruiming van het kamp werden vermeende collaborateurs, Duitse burgerevacués en Molukse KNIL-militairen ‘gehuisvest’ in de oude kampbarakken. Voor een bezoek aan de gerestaureerde Barak 1B koopt men eerst een ticket in het hoofdgebouw, waar de vaste expositie over Kamp Vught en een foto-expositie over Oekraïne te zien zijn.

foto Jan van de Ven

Reserveren
De avondrondleiding begint om 19.00 uur. Dit aanbod betreft uitsluitend een bezoek aan het buitenterrein; het museum is dan gesloten. Reserveren is mogelijk via de webwinkel op nmkampvught.nl (Agenda). De rondleiding is geschikt voor bezoekers vanaf 10 jaar en de gebouwen zijn toegankelijk voor rolstoelers. Groepen (vanaf 10 deelnemers) kunnen een eigen avondrondleiding reserveren via info@nmkampvught.nl De datum en aanvangstijd (vanaf 17.00 tot 19.00 uur) worden in overleg bepaald.

Impressie van Barak 1B (foto Jan van de Ven)

 

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *