Slider

Actie Kerkbalans 2021: Geef vandaag voor de kerk van morgen

De actie Kerkbalans trekt de aandacht in de Nicolaaskerk in Helvoirt met een opvallende banner.

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 25 januari 2021.┬áKerkbalans is de grootste fondsenwerfactie van het land; door het hele land vragen plaatselijke parochies en gemeenten aan hun leden om een financi├źle bijdrage over te maken.

Deze week valt, of is al gevallen, ook bij leden van de Nicolaasparochie in Helvoirt de brief voor Kerkbalans op de mat. De Nicolaasparochie valt onder de parochie H. Edith Stein met haar zetel in Vught. Alle katholieke kerken in Vught, Cromvoirt en Helvoirt vallen hieronder. Uit brieven van de kartrekkers blijken de inkomsten gedurende de coronacrisis achter te blijven. Extra kosten dienen zich aan om via livestream contacten te leggen bij vieringen op zondag maar ook bij huwelijken en uitvaarten.

Het moto van de actie Kerkbalans 2021 is: Geef vandaag voor de kerk van morgen. Dit moto onderstreept zelfs Jan Peters als voorzitter van het Nicolaasberaad op zijn brief naar de leden van de Nicolaasparochie. Hij schrijft verder: “Door de coronapandemie zijn er de voorbije maanden minder inkomsten geweest van misintenties, schaalcollectes, huwelijken en uitvaarten. Iedere bijdrage is van harte welkom ongeacht de hoogte! “

De leden van de Nicolaasparochie krijgen gelijktijdig ook een brief van bisschop De Korte van het bisdom ‘s-Hertogenbosch. Hij spreekt zijn zorgen uit over de mogelijke eenzaamheid van parochianen in deze crisistijd. Voorts roemt hij de initiatieven van parochies om via livestreams mogelijk te maken om liturgische vieringen vanuit de kerk thuis te kunnen volgen. Niet alleen de vieringen op zondag maar ook uitvaarten en huwelijken. “De parochianen laten merken daar blij en dankbaar voor te zijn “, zo schrijft bisschop Gerard de Korte in zijn brief. Deze kosten drukken ook op de begrotingen van de parochies geeft de preses van het bisdom ‘s-Hertogenbosch aan. Hij doet een dringend beroep op de gelovigen om de geloofsgemeenschap financieel te ondersteunen.

Van onze correspondent

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *