Slider

20e AED in Helvoirt!

HELVOIRT – 11 oktober 2020. Gisteren is het 20e AED-apparaat in Helvoirt opgehangen.

Dit gebeurde bij het Familiebedrijf Maurang Transporten BV aan de Nieuwkuikseweg.
Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een apparaat waarmee iemand met een hartstilstand een schok krijgt toegediend om zijn/haar leven te redden. Helvoirt telt veel meer dan 20 AED’s, maar deze 20 AED’s zijn 24/7 bereikbaar en hangen verspreid in het dorp, zowel in het centrum als in het buitengebied. Ruim 100 inwoners van Helvoirt kunnen een AED bedienen.

In 2008 werd de Stichting 6-minuten-zone Helvoirt opgericht. Deze Stichting beheert de AED’s en verzorgt de AED-cursussen, in samenwerking met de EHBO Helvoirt.
Afgelopen 12 jaar hebben getrainde inwoners van Helvoirt meerdere levens kunnen redden van mede-inwoners. Het bestuur van de Stichting 6-minuten-zone Helvoirt is heel blij met deze 20e AED die 24/7 bereikbaar is en met alle AED-getrainde Helvoirtenaren, die klaar staan voor onze mede-inwoners!

Stichting 6-minuten-zone Helvoirt
Voor vragen kunt u contact opnemen met secretaris Henk van Hout hvanh11@hetnet.nl
Of via de voorzitter Anny Ronnes-Meulenpas 06-10933005

Foto’s Bart Meesters

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *