Slider1
slider2

Zwermen over Asissië: een winterse route vol kunst en cultuur op Landpark Assisië

BIEZENMORTEL – 18 november 2023. Aankomende zaterdag 25 november is het zover: Zwermen over Assisië.

Het Tilburgse performancegezelschap Zwermers en Studio Assisië slaan de handen ineen voor een winterse route over Landpark Assisië, een woongebied voor mensen met een verstandelijke beperking in Biezenmortel. Met film, muziek, performance art en nog veel meer.

Pop Up Cinema en de Vormforensen
Je begint met een kop koffie in het Dorpshuis, en wordt daarna aan het denken gezet door twee korte films van Pop Up Cinema, een platform voor film en reflectie dat je uitdaagt om je ideeën en overtuigingen te heroverwegen. Je kijkt de korte films BABA en NOBU over migranten-vaders in Nederland. Daarna krijg je een sneakpeak van de nieuwe visuele identiteit (en website) van de Zwemers door vormgevers de Vormforensen.

Project Baraguda
Daarna zwerm je door naar de Franciscuskapel voor een live concert op de Guda Drum van Project Baraguda door muzikant Rob van Barschot. Hij toont de magische kracht van de Guda Drum en voert je mee naar een wereld van ritmische betovering in een versmelting van muziekstijlen.

Pan~/Catwalk 55+
Je eindigt in D’n Herd met Zwermer’s performance act Pan~/Catwalk 55+, een versie van de act gemaakt in samenwerking met vijftien 55-plussers het Huis van Vervoering in Den Haag.
‘Wie hangt er in jouw kledingkast?’ vroegen de Zwermers aan hen. De uitkomst: een groepsportret over de veelzijdigheid van deze mensen, wie ze zijn, wie ze waren en wat het bewonen van een ouder wordend lichaam betekent voor je uitingsvrijheid.

En als afsluiter: een lokaal gebrouwen appelcider en plaatjesgedraai van Max Kurasawa!

Praktische informatie
Datum en tijd: Zaterdag 25 november van 19.00 tot 21.00 uur.
Reserveren: kan via reserveren@zwermers.nl (pay what you want).
Start: Dorpshuis Landpark Assisië, Nachtegaallaan 3, Biezenmortel.
Parkeren: P1 (bij binnenkomst van het landpark, na 200 meter links).

Studio Asissië
Stichting Studio Assisië is de aanjager van kunst en cultuur op Landpark Assisië, een woonomgeving voor circa 250 mensen met een verstandelijke beperking. Samen met zorgorganisatie Prisma hebben wij de ambitie het zorgterrein te ontwikkelen tot een openbaar gebied met een mix aan functies. Kunst is hierbij doel én middel. Met ons programma betrekken we nieuwe mensen, kunstenaars en organisaties bij het landpark en brengen we
verschillende disciplines samen.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *