Slider1
slider2

zondagse kennismaking met:

Patriek van de Sanden

 Hallo Helvoirt,

Graag stel ik me via deze weg aan u voor.

HELVOIRT – 7 februari 2021. Mijn naam is Patriek van de Sanden en ben sinds januari Ambulant jongerenwerker in dit mooie dorp.

Om eerlijk te zijn heb ik geen persoonlijke band met Helvoirt. Zelf kom ik uit Tilburg en werk ik sinds 2004 in de regio ‘s-Hertogenbosch. Dus ik rijd al jaren tweemaal per dag over de N65 langs het dorp en soms stop ik bij de benzinepomp om te tanken of om sinds kort een lekker broodje te kopen.

Daar kwam verandering in toen Helvoirt onder de gemeente Vught zou gaan vallen. Ik kon het niet laten om zo af en toe voor de benzinepomp af te slaan en via Helvoirt ergens weer de N65 op te schieten om zo mijn eerste indrukken van het dorp op te doen.

Langzaamaan ben ik ingewerkt door mijn voorganger en heb ik me laten vertellen wat er zoal voor jongeren te doen is. Het viel me op dat er veel clubs en verenigingen zijn waar jongeren lid van zijn, maar er bestaat niet iets als een plek waar jongeren zomaar naartoe kunnen gaan om deel te nemen aan allerlei verschillende activiteiten.

Daarnaast ben ik een keer te gast geweest bij een voorlichting die mogelijk werd gemaakt door de vrijwilligers van Herstelvoirt. Naast het feit dat ik de voorlichting erg interessant vond, was ik vooral onder de indruk van hoeveel ouders en hun kinderen daarbij aanwezig waren. Ik wist meteen dat dit een dorp is met betrokken inwoners en waar dus voor mij als jongerenwerker veel te bereiken is samen met al die mensen.

Ambulant jongerenwerk betekent dat ik te vinden ben op plaatsen waar jongeren elkaar ontmoeten. Dit kan dus in de openbare ruimte zijn zoals het skatepark, het voetbalveldje voor het HelvoirThuis, maar ook op school of bij de voetbalclub.

Mijn werkwijze is om met zoveel mogelijk jongeren en hun leefomgeving kennis te maken. Dat doe ik door de straat op te gaan en een praatje te maken met jongeren die ik links en rechts tegenkom.

Ik luister naar hun verhalen en vanuit daar kijk ik waar hun behoefte ligt en probeer daar samen met hen en hun leefomgeving activiteiten op uit te zetten. Wij als jongerenwerk hebben korte lijntjes met allerlei organisaties die met jongeren werken. Denk aan organisaties op het gebied van sport, kunst en cultuur, politie, HALT, onderwijs en ook richting hulpverlening. Samen met onze samenwerkingspartners bieden wij verschillende collectieve preventieactiviteiten aan. Welke dit zijn is geheel afhankelijk van de vraag en behoefte van jongeren en hun leefomgeving. Via het jongerenwerk komen jongeren altijd op de juiste plek terecht!

Ik wil graag als aanspreekpunt dienen voor jongeren uit Helvoirt en ook voor hun omgeving. Ook bij overlastsituaties kunt u direct met mij bellen op nummer 06-4676 8112.

U kunt meer over ons vinden via onze sociale media kanalen @jongerenwerkvught.

Ik zie er erg naar uit om in Helvoirt aan de slag te gaan.

Groetjes, Patriek

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Antoon van de Ven , 8 februari 2021 @ 08:59

    Fijn dat je er bent voor onze jeugd en …….
    Heel veel succes!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *