Slider

Ze flikken het weer, Nederlands kampioen BBQ’en

In 2020 weer BBQ wedstrijd in Helvoirt

GORSSEL/HELVOIRT 10 november 2019. Vanochtend om zes uur je bed uit en vanavond om half elf als Nederlands kampioen in je bed stappen. Dat overkwam Erik en Aleida Manders uit Helvoirt vandaag. Voor de tweede keer op rij werden ze samen met het BBQ team Bad tot the Bone weer de beste van Nederland. Afgelopen nazomer, 21 september, werd er in Helvoirt een van de wedstrijden gehouden die ook meetelde voor het Nederlands kampioenschap. Vandaag was de laatste van dit seizoen.

Het was wel een heel bijzonder moment vandaag want niet alleen Kampioen van Nederland zijn ze geworden, gisteren op de valreep werden ze ook nog eens even tussen door weer, Opa en Oma, hoe mooi kan het zijn.

Trotse Oma van Amara

De wedstrijd

Het was spannend tot het laatste moment, de concurrentie zat het team op de hielen en alle zeilen moesten bijgezet worden om de eerste prijs binnen te halen. Om 10.00 uur begon de wedstrijd en al om 12.10 uur moest het eerste gerecht bij de jury gepresenteerd worden. En zo ging dat elk uur verder. Om 16.00 uur was het team klaar met koken/bakken/braden en kon de afwas beginnen.

Ode aan het wild

Het thema in Gorssel (Gelderland) was “Ode aan het Wild” en dat kwam in de gerechten die gemaakt moesten worden terug. Er werden vier gerechten bereid op het open vuur, Fazant, Hazenbout, Zwijnsrug en de Magic Box.  In de Magic box zat wildgehakt pompoen en diverse groente en fruit.  Dus werden er vier culinaire hoogstandjes met wild gepresenteerd aan de jury.

Rond 17.00 uur werd de winnaar bekend gemaakt. Het team van Bad to the Bone met “onze Erik en Aleida” won de eerste prijs en mag zich wederom met trots “Grand Champion culinair BBQ team van Nederland” noemen. Proficiat!

Op 19 september 2020 Is er weer een BBQ wedstrijd in Helvoirt waar je het winnende team kunt bekijken, spreken, feliciteren en genieten van al die lekkere dingen die ze kunnen bereiden.

Bron: HelvoirtNet

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

2 Comments

  • Antoon van de Ven , 11 november 2019 @ 12:33

    Proficiat!!!

    • Erik Manders , 13 november 2019 @ 09:49

      Dank je wel Antoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *