Slider

Helvoirt profiteert optimaal van complete off-day Vianen Vooruit: 2-8 winst.

HELVOIRT –  10 november 2019. Wat een historisch feest voor Vianen Vooruit moest worden, eindigde in een regelrechte nachtmerrie. Helvoirt nam een bliksemstart en stond al snel, niet onverdiend, met 0-4 voor. Hoewel Helvoirt het daarna moeilijk had met de thuisploeg, profiteerde het met name van defensief falen aan de kant van de thuisploeg. Maar de overwinning was dik verdiend.

Op een moeilijk bespeelbaar veld was Vianen er klaar voor. Bij winst op Helvoirt pakt Vianen Vooruit de eerste periodetitel in de 2e klasse, wat een historische gebeurtenis voor Vianen Vooruit is. Logisch ook dat het sportpark onder een stralend zonnetje goed vol zat. Toch zagen ze dat Helvoirt uitstekend aan het duel begon. Al na anderhalf minuut spelen wist Max na een goede actie Rico te bedienden die oog in oog met doelman Niels Verbiesen geen fout maakte: 0-1. 5 minuten later verdubbelde Helvoirt al z’n voorsprong. Na een goede aanval ging de voorzet van Thijs nog aan Max voorbij, maar achter hem stond Menno nog die de bal overigens compleet verkeerd raakte, maar het leverde een hele treffer op; 0-2. Na een kwartier was daar het volgende doelpunt. Rico mocht na de pass van Nick op de rand van buitenspel doorgaan, hij gunde vervolgens de meegelopen Menno z’n 2e treffer: 0-3. Helvoirt overdonderde Vianen Vooruit in deze fase en 0-4 was na 21 minuten ook al een feit. Menno legde de voorzet van Thijs tot bij Max die, ondanks een mindere controle, Verbiesen kon passeren. En dat na 21 minuten, wat gebeurd er hier allemaal? De Helvoirtse storm ging daarna wat liggen en Vianen Vooruit liet daarna zien dat het toch voetballers met veel kwaliteit heeft en ook tot een van de beste ploegen van deze klasse behoord. Met name Mart Nuijen en Rik Renirie waren een plaag met hun techniek en snelheid voor de Helvoirtse defensie. Helvoirt had ook veel overtredingen nodig om ze af te stoppen. Zo waren beide heren ook betrokken bij de eerste kans voor Vianen na een half uur. De voorzet van Renirie eindigde op de lat, waarna Nuijen niet voldoende kracht kon zetten met het hoofd voor de rebound. Ook uit dode spelmomenten gaf Vianen vaak moeilijk te verdedigen ballen, maar vaak met kunst en vliegwerk, Walter redde op de kopbal van Rik Willemsen en Nuijen schoot net voorlangs bijvoorbeeld, hield Helvoirt de ‘0’. Het had zelfs op 0-5 moeten komen toen Mart een schot van Max bijna promoveerde tot een doelpunt., maar schoot over.

Hoewel Vianen Vooruit toch met goede moed uit de kleedkamer kwam, was het Helvoirt dat al snel de 0-5 wist te scoren. Nick torende bij een hoekschop van Mart boven alles en iedereen uit en kopte fraai raak. En of dat nog niet genoeg was stuurde Rico Mart op Verbiesen af die vervolgens de iets wat voor z’n doel staande keeper met een lob via de paal de 0-6 liet noteren. De Helvoirtenaren wisten niet wat hun overkwam, want voetballend was het toch, op de eerste 20 minuten na, toch niet echt veel beter dan Vianen. Vianen bleef gewoon voetballen en zag dan toch z’n vechtlust beloond worden. Uit een voorzet van Renirie kopte Thomas van der Sanden de 1-6 binnen. Vianen was daarna op zoek naar meer, maar gaf ook ruimte weg achterin, maar Helvoirt liet het na om de 1-7 te maken. Max schoot recht in de handen van Verbiesen en ook Rico schoot naast. Uiteindelijk scoorde Rico dan toch de 1-7 toen hij door Tim voor Verbiesen werd gezet. We zijn pas halverwege de 2e helft als Vianen Vooruit, het moet gezegd, de mooiste goal van de middag maakt. Renirie soleerde door de defensie en na eerst nog een panna te hebben gegeven liet hij met een schitterende lob van 20 meter Walter kansloos: 2-7. Wat hij kan, kan ik ook moet Luke gedacht hebben. Een minuut later soleerde hij door de Vianense defensie en hij vond via Verbiesen de lat op z’n weg. Helvoirt moest scherp blijven, want Vianen Vooruit gaf het nog altijd niet op en bleef nog altijd op zoek naar doelpunten. Willemsen was dichtbij 2 doelpunten. Eerst kopte hij net over en zag hij Walter redden op z’n inzet. Rico kreeg toen wederom een kans op een doelpunt na een uittrap van Walter, nu stond Verbiesen weer in de weg. 6 minuten voor tijd kwam dan toch het slotakkoord. Mart kreeg de bal voor z’n voeten gekopt waarna hij Max bediende die de 2-8 eindstand op het bord zetten. Daarmee kwam er een einde aan een zeer opmerkelijke middag, waarop Helvoirt op behoorlijk imponerende wijze de vloer aanveegde met Vianen Vooruit. Met 2-8 evenaart Helvoirt de grootste zege op 2e klasse niveau. Op 23 maart 2014 werd Marvilde met 6-0 geklopt en op 26 november 2017 werd Margriet met 7-1 aan de zegekar gebonden. De grootste uitzege op 2e klasse niveau is wel uit de boeken, dat was op 15 april 2017 toen Schijndel met 0-5 werd geklopt.

Volgende week ontvangt Helvoirt Heeswijk. Met name uit Berghem zal deze wedstrijd nauwlettend worden gevolgd, want Heeswijk kan op doelsaldo nog de periodetitel pakken. Als Helvoirt Heeswijk verslaat is Berghem Sport immers winnaar van de 1e periode. Tot volgende week.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *