Slider

Zaterdag 21 september: Holland BBQ en Helvoirt Leeft!

HELVOIRT – 15 augustus 2019. Zaterdag 21 september is er veel te doen in het oude dorpshart van Helvoirt, bij de Sint Nicolaaskerk en de Kastanjelaan. Op het Kerkplein strijden wedstrijdkoks- uit heel Nederland om het kampioenschap barbecue. In de Kastanjelaan is de activiteitenmarkt Helvoirt Leeft!, waar de Helvoirtse verenigingen en clubs zich presenteren. De kerk is open voor bezichtiging en bij de oude school is ook de kleding- en boekenmarkt.

Vorig jaar werd Erik Manders uit Helvoirt met zijn team kampioen van Nederland. Daarom kon Helvoirt niet achterblijven om ook een bbq-wedstrijd te organiseren, voor het eerst onder de grote rivieren.In totaal doen 10 teams mee. Iedereen mag komen kijken en wie weet ook proeven. Deze wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met SBWN. Meer info KLIK HIER

Rond half 2 ‘s middags gaan prominente Helvoirters een broodje Hamburger bereiden. Het publiek mag keuren en de beste kok wordt in het zonnetje gezet. Er is hiervoor een enorme houtskoolgrill gemaakt door Matador Helvoirt.

Enkele tientallen Helvoirtse clubs en verenigingen zullen zich aan het publiek laten zien op de evenementenmarkt Helvoirt Leeft! De bedoeling hiervan is dat Helvoirt toont dat het een levendig en actief verenigingsleven heeft. Het gaat om sport-, recreatie-, cultuur-, buurt- en maatschappij-organisaties. Niet alleen geven de clubs informatie in een marktkraampje, ook zijn er demonstraties en acts. Clubs die zich nog niet hebben aangemeld voor een gratis kraampje of die iets willen laten zien kunnen zich nog melden bij info@pleinhelvoirt.nl.

NK BBQ Helvoirt is mede mogelijk gemaakt door Brasserie Het Verlangen en Matador, Helvoirt Leeft wordt betaald door de Stichting Plein Helvoirt.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *