Slider

De Leyetocht heeft wind mee dankzij nieuwe routeborden

HELVOIRT – 14 augustus 2019. De fietshappening in Helvoirt staat voor de 42ste keer voor de deur. Zondag 18 augustus is er keuze uit zes afstanden 25, 39, 50, 75, 100, 150 km. Er is ook startgelegenheid in Son en Breugel voor 75, 100, 150 km. Een dag eerder staat de 13de mountainbiketocht op de rol met start en finish op zaterdag 17 augustus in Helvoirt. De stoere knapen en avontuurlijke dames kunnen kiezen uit 30, 40 of 50 km. Voor al deze negen verschillende routes heeft de Leyetocht nieuwe routeborden weten los te peuteren bij twee plaatselijke sponsoren. Gubbels infra en milieu is een er van. 

Deze week zijn de nieuwe routeborden voor de mountainbiketocht opgehaald. Daarmee komt er een einde aan de rode papieren achtergrond met een zwarte pijl die de richting aangeeft.  Het zijn de groene pijlen van het bedrijf dat al jaren een begrip is bij de mountainbiketocht met zijn Col de Gubbels. Dit wegenbouwbedrijf met een infra-  en milieutak ziet elk jaar kans een uitdaging te creëren voor de durvers om een steile helling op de fiets te bedwingen als onderdeel van de tocht.

  Met enige trots kijkt de renner of renster de berg aan wanneer zij aan de voet van de berg zich te goed doen aan energierijke koeken, drank of stukken banaan. Er is namelijk een bevoorradingspost op de werf van het bedrijf. Voor het eerst in de geschiedenis van het grootse fietsfeest Leyetocht geven groene routepijlen van de firma Gubbels de richting aan waarheen, waardoor of waarover. De uitzetters hebben 1500 routepijlen tot hun beschikking. Directeur Harry Gubbels was 37 jaar geleden een van de avonturiers om van Nice naar Helvoirt te fietsen in een fietstrui van de Leyetocht voor de aankoop van een reanimatiepop ten behoeve van de plaatselijk EHBO. Toch altijd nog 1400 km.  Harry Gubbels: “Hopelijk kan de Leyetocht met deze nieuwe routeborden er jaren mee vooruit.”

Voor de toertocht op zondag staat een autobedrijf uit Helvoirt garant. Deze borden zijn in het begin van dit jaar aan het publiek getoond. Volgens voorzitter Christ Pijnenburg heeft de Leyetocht dit jaar flink de wind mee. Pijnenburg: “We keken al enige tijd uit naar bedrijven die ons wilden helpen. We kwamen er achter door met een goed plan de boer op te gaan je veel bereikt. Opvallend daarbij de plannen en ideeën vanuit de firma Gubbels. Destijds, bij de eerste mountainbiketocht, kwam Harry Gubbels met de Col de Gubbels op de proppen. Dit keer gaf hij de aanzet tot  aanschaf van nieuwe bewegwijzering.  We kijken uit naar het komend weekeinde om de routepijlen voor beide disciplines  in te zetten.”

Bron: HelvoirtNet

Directeur Harry Gubbels met het aankondigingsbord van Col de Gubbels. Op de achtergrond de berg puin voor de spraakmakende  Col de Gubbels. Rechts voorzitter Leyetocht Christ Pijnenburg met de nieuwe routeborden.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *