Slider1
slider2

Wijziging Afvalstoffenverordening Vught voor invoering Ja/Ja-sticker

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 23 januari 2023. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vught heeft het voornemen de gemeenteraad een voorstel te doen voor het wijzigen van de Afvalstoffenverordening Vught 2018.

Dit is nodig voor invoering van de Ja/Ja-sticker per 1-1-2024.

Om invoering van de Ja/Ja-sticker mogelijk te maken wordt een nieuw artikel toegevoegd. Artikel 15a heeft als doel om de verspreiding van ongewenst drukwerk, en daarmee uiteindelijk afval, te voorkomen.

De Ja/Ja-sticker is een vorm van afvalpreventie en kan een grote bijdrage leveren aan het verspillen van papier. Bij invoering van de Ja/Ja-sticker ontvangen alleen bewoners die een Ja/Ja-sticker op hun brievenbus hebben reclamedrukwerk. De huidige Nee/Nee- en Nee/Ja-stickers blijven gewoon hun werk doen.

De ontwerpverordening kunt u raadplegen in het elektronisch gemeenteblad op overheid.nl. Voor de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen verwijzen wij u ook naar de digitale publicatie op overheid.nl. Tevens liggen de stukken ter inzage in het gemeentekantoor van Vught in de periode van 16 januari 2023 tot en met 26 februari 2023.

Komt u er niet uit of wenst u nadere informatie dan kunt u contact opnemen met M. van Gool, beleidsadviseur afval, tel: 073 65 80 680 of via email: m.van.gool@vught.nl

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *