Slider1
slider2

Wie helpt de Boekenmarkt Helvoirt aan ruimte?

HELVOIRT – 27 maart 2023. Na 40 jaar moet de Boeken- en platenmarkt in Helvoirt de oude dr. Landmanschool verlaten.

De school krijgt zoals bekend met het Huis voor Vincent een andere bestemming.

De vrijwilligers van de Boeken- en platenmarkt zijn op zoek naar een andere opslagruimte in Helvoirt. Een voorwaarde is dat de ruimte droog is en niet vochtig. Wie heeft er ruimte beschikbaar waar wij (een deel van) de boeken en platen kunnen opslaan? Of een idee over een ruimte waar dit zou kunnen?

De afgelopen tijd is de boekenvoorraad uitgedund. Veel boeken zijn naar de kringloop gebracht, waaronder dubbele exemplaren. We hebben nu een hoeveelheid kwalitatief uitstekende boeken en platen in alle categorieën waar elk halfjaar veel mensen een beroep op doen. Op die manier levert de Boekenmarkt met tweedehands boeken en platen een bijdrage aan de duurzaamheid. En het is een stuk goedkoper waardoor mensen met een beperkt budget ook de mogelijkheid hebben boeken en platen te kopen.

De opbrengst is steeds voor een goed doel, vaak een doel met binding binnen Helvoirt. Zo gaf de Boekenmarkt de afgelopen jaren geld aan de natuurspeeltuin, het kindercarnaval, de ontmoetingsdag voor ouderen en voor de kerstverlichting in het dorp. Maar de Boeken- en platenmarkt heeft ook oog voor de wereld om ons heen, zoals de vluchtelingen uit Oekraïne. En in maart behaalden we een recordopbrengst voor giro 555 t.b.v. de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. In al die jaren hebben wij in totaal zo’n 70.000 euro geschonken aan goede doelen.

En dat willen wij graag blijven doen. Het is doodzonde als de Boeken- en platenmarkt in Helvoirt verdwijnt omdat er geen opslagruimte meer beschikbaar is. Wie kan ons helpen? Het is altijd mogelijk een kijkje te komen nemen in de oude school om een indruk te krijgen van de hoeveelheid boeken.

Je kunt ons bellen: Marjan Kemps (06 2294 6711) of Peter Corvers (06 5279 4000). Of mailen: mjch.kemps@kpnmail.nl of pwcorvers@gmail.com

Alvast hartelijk dank.
Vrijwilligers Boeken- en platenmarkt Helvoirt

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *