Slider1
slider2

Wie bedot wie met de N65 reconstructie en weigert goedkopere en betere oplossingen te onderzoeken?

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 11 oktober 2020. In Helvoirt, Cromvoirt en Vught zijn er nog steeds burgers die geloven dat het voorliggende N65 reconstructieplan beter is dan niets.

Twee soorten argumenten worden dan aangevoerd. A. Een echte autotunnel is beter maar te duur B. Zo voorkomen we tenminste de verkeersslachtoffers bij de stoplichten en het remmen en optrekken van auto’s aldaar. Wij raden iedereen die zo denkt even de pagina http://www.n65.nl/verkiezingen.htm te raadplegen.

A. Een echte autotunnel is beter maar te duur: De kop van die pagina vraagt waarom B&W niet naar de beide alternatieven (echte autotunnel en de Zuidvarianten) heeft gekeken. Die kosten aanzienlijk minder belastinggeld en lossen alle problemen van luchtverontreiniging en lawaai in de bebouwde kommen op. Die twee alternatieven waren bekend bij B&W die desalniettemin een bij voorbaat verloren strijd begon met het Ministerie van I&W om meer geld. En daardoor niet alleen de gemeentelijke uitgaven voor de komende tientallen jaren belast. Als gevolg moet ofwel de OZB aanzienlijk stijgen of ernstig beknibbeld worden op noodzakelijke en/of wenselijke uitgaven. Wat erger is, dit 180 Miljoen Euro kostende plan verhindert iedere betere oplossing voor tientallen jaren. Aan de orde is dus de vraag hoe leden van B&W als “ambtsmisdragers” ons heeft verleid op hen te stemmen en ook doorgaat ns te bedotten door het huidige plan veel mooier voor te stellen dan het in werkelijkheid is.

B. Zo voorkomen we tenminste verkeersslachtoffers bij de stoplichten en het remmen en optrekken van auto’s aldaar: Naast verbeterde doorstroming op de N65 zijn dit inderdaad de enige voordelen van het huidige plan. Maar die voordelen moeten worden afgewogen tegen de nadelen. En het Brabants Dagblad constateerde al spottend op 02-09-20 over het animatiefilmpje bij het N65 reconstructieplan: “Geen andere snelweg in ons land wordt omzoomd door zoveel bomen! Het gulle geboomte staat zelfs in de middenberm. Niks geen kaalslag: het groene wonder gaat zich hier voltrekken. ”Om vervolgens te constateren: “We worden bedot, maar het is wel heel mooi om te zien, deze virtuele bomenweelde bij de nieuwe N65.” En inderdaad, we worden bedot door B&W en niet alleen door virtuele bomenweeldes zoals http://www.n65.nl/verkiezingen.htm onderbouwd met feiten laat zien.

 1. De nieuwe N65 wordt geen verdeler maar verbinder, zegt B&W. Om vervolgens de meeste van de bestaande op- en afritten naar de N65 dicht te gooien. Het bestaat om Vught via een smalle half verdiept Limburgs heuvellandschap in betonnen tunnelbak tussen hoge betonwallen in twee te delen. Met nog slechts twee te korte invoegstroken voor auto’s in één tegen nu zes in drie rijrichtingen. De hoge betonwallen langs die tunnelbak, laten het autogeraas elders neerslaan. In Vught hier en daar een ovonde op straatniveau, elders een brug om de N65 te kruisen. Voor rollators etc. vrijwel onbegaanbaar. Wie bedot wie als B&W spreekt over sterk verbeterde oversteekmogelijkheden en een aanzienlijke beperking van de barrièrewerking zodat Vught Noord en Zuid sinds lange tijd weer verenigd worden?
 1. Het N65 plan houdt ook geen rekening met drie belangrijke feiten: I. Door het verdwijnen van 4 stoplichten gaat alle verkeer vanaf Zaltbommel/ Den Bosch naar Breda/België dat nu langs Waalwijk gaat, voortaan de N65 kiezen. Tel uit je winst qua verkeerslawaai en luchtverontreiniging. II. Files die in de bebouwde kommen van Vught, Cromvoirt en Helvoirt zelf in de spits zullen ontstaan door het afsluiten van veel van de bestaande aansluitingen op de N65. III. In Vught zijn de twee resterende N65-invoegstroken naar de smalle tunnelbak tussen hoge betonmuren vanaf de ovondes te kort en dwingen iedere Vughtenaar die invoegt in gevaarlijke situaties. De nieuwe N65 in Vught kon zo wel eens een van de gevaarlijkste Nederlandse wegen worden. Wie bedot nu wie? 

En op http://www.n65.nl/verkiezingen.htm treft u nog veel meer punten waar terecht de vraag kan worden gesteld: wie bedot nu eigenlijk wie? U wist al dat iedereen die kan lezen weet dat luchtkwaliteit toetsen binnen 10 meter van de wegrand ook 10 meter betekent. Kan B&W soms niet lezen? En hoe kan B&W schrijven “Iedere oversteek van de Torenstraat is gevaarlijk. Hoe minder oversteken, hoe beter.” Om via dit plan er vervolgens 30-50% meer verkeer doorheen te jagen. Etc.etc. etc.

Help mee dit onzalige N65 plan te voorkomen: Dit plan is slecht, ondoordacht, te duur en ongezond! Ons stemadvies blijft vooralsnog om te stemmen op oppositiepartijen zoals: CDA, D66 en SP.

Doneer fiscaal aftrekbaar op IBAN NL05RABO 0106494422 ten name van het Comité N65OH voor onze advertentie-, flyer- en spandoekcampagnes en kostbare juridische procedures.

Met vriendelijke groet, Comité N65,

Mail: bestuur@n65.nl

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

3 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • jan , 13 oktober 2020 @ 16:51

  Beste Comite 65,
  Ik denk dat een “stemadvies” van u op CDA,D66 of SP niet zoveel zin heeft om de plannen van de N65 te wijzigen.
  Waarom niet zult u denken?
  Nou,heel simpel,zodra men het pluche ruikt en er dus coalitie’s gevormd moeten worden,moet men water bij de wijn gaan doen.En om dus het begeerde baantje te krijgen zal men dan voor eigen gewin gaan.
  Zo zitten politiekers nu eenmaal in elkaar.
  Zeker de regenten van het CDA en de draaideuren en anti-democraten van D66 ,de SP blijven dan meestal wel bij hun standpunten maar bereiken nergens iets helaas.

  Kortom,de enige manier om de plannen omtrent de N65 van tafel te krijgen zal een gang naar de rechter zijn.
  In mijn optiek zou het het beste zijn als het hele plan van tafel gaat.Waarom?Geen 180 miljoen in de stront gegooid,geen extra verkeersoverlast in de Torenstraat in Helvoirt,en minder extra verkeer over de N65 t.o.v. de nieuwe situatie.
  Maar ja,dat zullen de eideltuiten die dit bedacht hebben niet mee accoord gaan.

  • Kees van Hooft , 14 oktober 2020 @ 11:01

   Jan, als je niets anders kunt dan zo negatief en vooringenomen te reageren, stopt daar dan aub mee.

   Redactie Helvoirt.net, kan deze persoon geblokkeerd worden?

   • Jan , 14 oktober 2020 @ 12:57

    Ik heb vrijheid van meningsuiting beste meneer!.
    En als Helvoirtnet mij op uw verzoek zou blokkeren zijn ze geen knip voor de neus waard!
    Ik schrijf de waarheid en daar kunnen vele mensen vaak niet tegen,zeker als het er van de politiek zijn.
    Ik vermoed uit uw antwoord dat u ook uit die hoek komt.

    En als u mijn reactie negetief vind,lees het dan gewoon niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *