Slider

Voor het eerst in de geschiedenis dit jaar geen Leyetocht

Hans van Rooij bezig de PR-Fiets van de Leyetocht een nieuw jasje te geven. Foto Leyetocht

HELVOIRT – 20 mei 2020. Dit jaar mogen er van de regering  geen grote of kleine evenementen gehouden worden. De Leyetocht staat op de kalender van 22 en 23 augustus.  Gevolg: Dit jaar geen 43ste Leyetocht en geen 14de ATB-Leyetocht vanuit Helvoirt.  Dit is nooit eerder voorgekomen.

Aanvankelijk gold een datum tot september geen evenementen maar later is dat tot het einde van het jaar geworden. De Leyetocht heeft, toen het nog tot 1 september gold, nog serieus gekeken naar een datum  in september of oktober van dit jaar maar daarbij komt de Helvoirtse organisatie in de knel met andere fiets-evenementen. Opschuiven wil niet zeggen dat er dan wel toestemming is te verkrijgen. Er blijft niets anders over dan te besluiten dit jaar geen Leyetocht  te houden.

Volgend jaar

Hoe het volgend jaar zal zijn is niet te voorspellen. Het coronavirus heeft de wereld in de tang. De Leyetocht wacht nu af op ‘betere tijden’. Vrijwilligers geven de PR-fiets een facelift. De ruim vier meter hoge en even lange aandachtstrekker krijgt een nieuw jasje. Schuren, primer erop en tweemaal aflakken. Als nieuw moet de stalen kolos er uit komen zien.

Op schema

De voorbereidingen voor de populaire fietstocht lagen op schema. De zes fietsroutes over 25 tot 150 km staan op papier en waren gereed om  naar de gemeentes van doorkomst met het verzoek voor toestemming te sturen.   Voor de mountainbikers lagen schitterende, gevarieerde en enkele uitdagende nieuwe trajecten over 30, 40 en 50 km gereed om de deelnemers tot het uiterste te laten strijden tegen de natuurelementen.  

Van onze correspondent.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *