Slider

Helvoirt trekt zege in derby tegen Real Lunet maar net over de streep: 2-3

HELVOIRT – 1 december 2019. Een leuke, aantrekkelijke, wedstrijd eindigde nog bijna in een heuse veldslag. Real Lunet en Helvoirt vermaakte het publiek met veel strijd inzet en voetbal, maar in een verhitte slotfase dreigde de wedstrijd tot 2x toe uit de hand te lopen. Ook een minpunt was dat Helvoirt een zeker lijkende 0-3 voorsprong tegen 10 man, in die hete slotfase, nog bijna verspeelde.

Een koude gure middag vandaag in Vught voor de derby met Real Lunet. Een drukbezocht sportpark, niet alleen vanwege de derby, maar ook omdat de club zich deze dag inzette voor de slachtoffers van de aardbeving vrij recent op de Molukse eilanden (Real is tot slot van rekening van origine een Molukse club) en er werd een behoorlijk programma in elkaar geknutseld en deze wedstrijd moest het sluitstuk worden van deze middag. De toeschouwers werden niet teleurgesteld. Men kreeg een mooie 1e helft voor de ogen, waarbij Real via Arda Havar het eerste wapenfeitje van de wedstrijd noteerde toen Walter zijn schot tot hoekschop werkte. Niet lang daarna stuurde Thijs met een fraaie steekpass Rico weg die z’n inzet op de paal zag eindigen. Daarna wist Havar na een actie Jeremy de Fretes te vinden en diens schot ging ook maar net over de lat. In de zelfde minuut wou Thijs Rico wegsturen maar doelman Recep Uluman kwam uit z’n doel om de bal weg te werken, maar in plaats daarvan greep hij met een hand naast de bal waardoor hij Rico een niet te missen kans aanbood: 0-1. Real was voetballend gezien wel ietsjes beter, maar speelde de eigen mogelijkheden niet goed uit. Real moest na 35 minuten zelfs met 10 man verder toen Murat Dogan z’n 2e gele kaart zag. Menno was daarna nog dichtbij de 0-2 toen hij een voorzet listig kon verlengen, maar die ging maar net op de buitenkant van de paal.

Ook na rust was Real voetballend iets beter, maar Helvoirt kreeg de kansen. Zo kon Tim alleen op het doel van Uluman af, maar schoot naast. Na een uur verdubbelde Helvoirt dan toch de voorsprong. Max rommelde de bal voor de voeten van Menno die ineens via de paal de 0-2 wist aan te tekenen. Daarna leek Nick voor de 0-3 te zorgen maar zijn kopbal werd knap gered door Uluman, maar een kwartier voor tijd werd het dan toch 0-3 toen Thomas na een goede rush Rico bediende die hem maar hoefde binnen te lopen. Daarna liepen enkele emoties wat hoog op bij de thuisploeg. Zo kreeg Real coach Glenn Simon de rode kaart voor praten. 11 minuten voor tijd deed Real dan toch wat terug. Met een lange bal werd Justin Tahapary bediend die alleen voor Walter geen fout maakte: 1-3. Maar zoals eerder gezegd, de emoties liepen hoog op. Zo kreeg Rico een regelrechte doodschop van Frank van der Struijk te verwerken en liep het weer uit de hand. Rico kon uiteindelijk nog wel verder, maar van der Struijk bleef zonder kaart staan. In die zelfde minuut had Rico z’n sportief gelijk kunnen halen maar zag Uluman redden op z’n inzet. Daarna ging het weer mis langs de lijn. Enkele stafleden van Real wilde ineens het Helvoirtse publiek te lijf gaan. Zo kreeg een leuke wedstrijd toch een einde die ontsiert werd door opstootjes, irritaties, praten en weinig voetbal. In de net begonnen extra tijd bracht Adesh Chedi de stand zelfs op 2-3 toen hij Walter in de korte hoek verschalkte, en ging het toch nog flink stormen. Een storm die Helvoirt zelf veroorzaakte door de wedstrijd niet echt ‘dood’ te maken bij de 0-3 stand, maar Helvoirt hield uiteindelijk het hoofd koel en trok de zege na 6 spannende minuten op karakter over de streep.

Volgende week wacht Helvoirt het thuisduel met Olympia’18. Een ploeg die al 9 duels op rij ongeslagen is. Tot volgende week.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *