Slider

Veel mensen uit Helvoirt en Cromvoirt op de kandidatenlijst van D66

HELVOIRT – 18 september 2020. Helvoirt en Cromvoirt zijn goed vertegenwoordigd op de kandidatenlijst van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen die over precies twee maanden gehouden worden (18 november). Het gaat om vijf Helvoirtenaren, drie Cromvoirtenaren en twee oud-Helvoirtenaren die als lijstduwer hun support willen geven aan D66. “Misschien hebben we wel de meest diverse lijst van alle politieke partijen”, reageert D66-lijsttrekker Fons Potters enthousiast.

Onlangs maakte de nieuwe landelijke partijleider van D66 Sigrid Kaag in een filmpje bekend dat Fons Potters de lijsttrekker is. In dat filmpje wenste ze Potters en het hele team heel veel succes en beloofde ze dat ze voor de verkiezingen nog een keer langs zal komen bij een van de meest actieve afdelingen van D66 in Nederland.

De rest van de kieslijst waarmee D66 de verkiezingen wil winnen, is nu ook bekend. De top van de lijst bestaat uit een groep mensen met verschillende achtergronden en expertisegebieden. Dat is belangrijk, omdat de komende raadsperiode een extra lange is van 5,5 jaar. Op de tweede plaats staat huidig raadslid en fractievoorzitter Dianne Schellekens uit Vught, maar heeft haar roots in Helvoirt én Cromvoirt. Op plaats 3 en 4 Dion Meuwissen en Joris Vrensen. Zij zijn op verschillende vlakken al jaren actief bij D66 in Vught en staan klaar voor een plek in de gemeenteraad. Op plaats 5 staat Willem Jan de Graaff. Helvoirtenaar Marcel Kloprogge staat op plek 6. Floor Lekkerkerker (7), Ton van Outheusden (8) en Saskia Geraerts-Van Houten (9) en Jan-Willem Verlijsdonk maken de top 10 compleet. Laatstgenoemde is naast kandidaat-raadslid ook de nieuwe campagneleider.

D66 heeft zich al sinds 2014 sterk gemaakt voor de samenvoeging van Vught en Helvoirt. “We zijn dan ook blij dat het nu eindelijk gaat gebeuren”, aldus Potters. “Helvoirt is een mooi dorp met een prachtig buitengebied, dat kan als inspiratie voor Vught dienen, zeker op het gebied van gemeenschapszin en burgerinitiatieven. Daar komt bij dat samenvoeging met Vught voor de inwoners van Helvoirt de stabiliteit biedt van een sterke gemeente.”

Helvoirt is ruimschoots terug te zien op de lijst. Naast Marcel Kloprogge staan daarop Tineke Geurts-van der Neut, Rob Brekelmans, Lex Wiersma en lijstduwer Wim Dik. Ook de oud-Helvoirtenaren Bram Keijsers en Gert Hoogaars staan als duwer op de lijst om hun support te geven aan D66 Vught-Helvoirt-Cromvoirt.

Ook Cromvoirt is goed vertegenwoordigd. Drie leden uit Cromvoirt hebben zich aangemeld voor de lijst. Naast Ton van Outheusden zijn dat Imogen Burbidge en Désirée Rasenberg. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen kwam D66 in Cromvoirt als tweede partij uit de bus. De inzet is om er nu de grootste te worden.

Andere kandidaten op de lijst zijn Walter Kuijlaars, Mark Hassink, Henk Klösters, Gert Meeuwesen, Fiona Rip, Mark van der Schoor, Willem de Jonge, Jos Haverkort, Naomi Jessurun, Pieter van de Meerakker, Danique d’Engelbronner, Bjorn Hondelink, Loes Stam en Pieter Rosen Jacobson.

“Verkiezingen of geen verkiezingen, al deze topkandidaten blijven de ogen en oren van onze afdeling die niet alleen actief is rondom verkiezingen. Gekozen of niet gekozen, ze zijn nu maar ook na 18 november allemaal direct benaderbaar voor ideeën, opmerkingen en suggesties”, aldus Potters.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *