Slider

Tweede inbraak binnen half jaar bij Voetbal vereniging Helvoirt

Dader zonder buit vertrokken door goede beveiliging.

HELVOIRT – 18 september 2020. Voor de tweede keer in een half jaar tijd hebben inbrekers toegeslagen bij Voetbal vereniging Helvoirt aan de Sportlaan.

Rond half vijf vannacht knipte een onbekende man een gat in het hek, nabij de hoofdingang van de voetbalvereniging. Nadat de man via dit gat in de omheiing op het terrein was gekomen, werd een van de toegangsdeuren van het sportcomplex met een koevoet geforceerd.

Een maal binnen heeft de inbreker de deur van de ballenopslag geforceerd, maar op camerabeelden is te zien, dat de inbreker al snel inzag dat daar niks voor hem te halen viel.

Wel had de inbreker het schijnbaar koud, want een groen vest wat aan de kapstok hing werd door in inbreker aangetrokken voordat hij verder ging met zijn inbraak.

Ondertussen al het inbraak alarm afgegaan en waren bestuursleden en politie al onderweg. Ook achter de bar waar hij enkele kasten overhoop haalde, en alleen op enkele legen geldkistjes stuiten vond de inbreker niks van waarden. Nog geen twee minuten na het openbreken van de deur van het sportcomplex vertrok hij zonder buit.

Met een groot aantal politie-eenheden zowel uit de regio Den Bosch als vanuit de regio Tilburg werd op en terrein en in de omgeving gezocht, maar helaas werd de inbreker niet meer aangetroffen.

Wat de politie nog wel heeft is haarscherpe camerabeelden van de inbraak, waar de dader duidelijk op staat.

Het signalement van de inbreker:

Blanke man, gekleed in een spijkerbroek, groen vest, zwart shirt met daarom een embleem, een pet met een embleem, en zwarte schoenen. Ook zou hij een baardje hebben. Tijdens de inbraak droeg de man een mondkapje. De man is er vandoor gegaan met een koevoet, een hamer en een grote witte boodschappentas.

De politie heeft vrijdagochtend alle camerabeelden veilig gesteld. Ook zijn er bij bedrijven in de omgeving camerabeelden opgevraagd, en is er een buurtonderzoek gedaan. De politie is nog wel op zoek naar getuige die de politie meer kunnen vertellen over de inbraak/ de dader. Getuige of mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844 of meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Door de inbraak is veel schade aangericht aan het hekwerk en het clubgebouw.

De vereniging die geheel draait op een grote club vrijwilligers is dan ook flink gedupeerd door de inbraak.

Gelukkig hebben het inbraakalarm en bewakingscamera`s goed gewerkt. Het bestuur van de voetbalvereniging benadrukt ook dat er `s nachts nooit een geld aanwezig is bij de voetbalclub. Het merendeel van de bar opbrengsten word overigens tegenwoordig gepind.

De dader ging er uiteindelijk alleen vandoor met een vest wat als gevonden voorwerp aan de kapstok hing.

Ongeveer zes maanden geleden werd er ook al ingebroken op het terrein van de voetbal verening. Toen werd een trekkertje voor de onderhoud aan de velden meegenomen. Na de vorige inbraak zijn het clubgebouw de materialen opslag voorzien van extra inbraak beveiliging en camera`s tevens is ook het buiten terrein voorzien van beveiliging camera`s.

Foto’s Bart Meesters

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *