Slider1
slider2

Tijdelijke woningen bij Poirterstraat en Anton van Duinkerkenstraat voorlopig van de baan

Foto: De voormalige gemeentewerf in Helvoirt waar tijdelijke woningen komen.

HELVOIRT – 16 januari 2024. Er komen voorlopig geen tijdelijke woningen bij de Poirterstraat en Anton van Duinkerkenstraat in Helvoirt. De gemeente Vught houdt wel vast aan de Raamse Loop op de plek van de oude gemeentewerf voor circa 10 tijdelijke woningen.

Bewoners van beide straten tekenden in augustus protest aan tegen het voorlopige plan van de gemeente Vught. De kans dat deze bezwaren tot (langlopende) procedures kunnen leiden is een van de redenen om de Poirterstraat en de Anton van Duinkerkenstraat van de lijst voor tijdelijke woningen af te voeren, zo blijkt uit een raadsinformatiebrief. Andere redenen zijn de beperkte omvang van de locatie (weinig woningen), ruimtelijke inpassing en ondergrondse infrastructuur.

Het laten vervallen van de Poirterstraat en de Anton van Duinkerkenstraat is nog niet definitief, zo blijkt uit de brief. Het college gaat mogelijk voor de periode tot 2025-2027 nog kijken naar deze of andere locaties. ‘Dit hangt af van de wens c.q. noodzaak om nog extra tijdelijke woningen te realiseren’, schrijft B&W.

Op de shortlist voor tijdelijke woningen die B&W in juli vorig jaar bekendmaakte stonden aanvankelijk 10 locaties. B&W heeft, behalve de twee Helvoirtse straten, nu ook De Heun, de Boxtelseweg en Pepereind (Cromvoirt) van de lijst geschrapt. Daar staan nu nog vijf locaties op: behalve de Raamse Loop zijn dat de Wilhelminasingel (4 woningen), Isabellaveld (16 woningen) en de Vughtse Hoeven-Vijverbosweg (30-50 woningen) alle in Vught en De Vondst in Cromvoirt.

Voor de Raamse Loop worden deze maand de uitkomsten van diverse grondonderzoeken bekend. Daarna volgt een definitief besluit. B&W gaat ervan uit dat in de tweede helft van dit jaar op de oude gemeentewerf woningen kunnen worden geplaatst, afhankelijk van ‘financiële doorrekeningen en externe factoren’. 

De gemeente had in november bewonersavonden willen plannen voor deze locaties maar heeft dat ‘te optimistisch ingeschat’, zo schrijft B&W in de brief. De gesprekken tussen gemeente en woningstichtingen en ook locatieonderzoeken vergen meer tijd dan voorzien. De tijdelijke woningen mogen er maximaal vijftien jaar staan.

Door: Peter Corvers

Download onze gratis app

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *