Slider1
slider2

Teams ontwikkelcompetitie oude Dr. Landmanschool bekend

HELVOIRT – 18 december 2020. Voor de herontwikkeling van de oude Dr. Landmanschool hebben zeventien teams laten weten welke plannen ze met het karakteristieke pand hebben.

De selectiecommissie heeft een selectie gemaakt op basis van de presentatie, motivatie en portfolio van de teams. Deze selectie bestaat uit drie teams die een schetsontwerp en een businesscase maken.

De teams die meedoen aan de ontwikkelcompetitie zijn:
• Vastlab Projectontwikkeling BV en Atelier van Berlo ism Beekhuizen Makelaardij en Homes factory BV
• Vevag BV (handelsnaam Kroot & Partners) en Braaksma & Roos Architectenbureau
• Houta Projectontwikkeling BV en Architecten aan de Maas BV

Wethouder Martien Vromans: ”Ik ben aangenaam verrast door de kwaliteit van combinaties die zich hebben ingeschreven en ik ben razend benieuwd hoe de drie teams de vertaling maken zodat het nieuwe plan een duidelijke meerwaarde heeft voor Helvoirt.”

Hoe nu verder?
In februari worden de plannen tentoongesteld voor het publiek. Doel hiervan is om reacties op te halen die dienen als belangrijke input voor de jury. Deze onafhankelijke jury bestaat uit voorzitter Floris Alkemade (architect), Peter Blankestein (adviseur wonen en zorg) en Anne-Marie Rakhorst (ondernemer en eigenaar Duurzaamheid.nl). Zij wijzen één van de inzendingen aan als winnaar en één als runner up. Met de winnaar van de competitie wordt een koop-ontwikkelovereenkomst gesloten om het winnende plan te realiseren.

Wat mag u verwachten van de ontwerpen?
Met de ontwikkelcompetitie zoeken we naar een creatief, hoogwaardig en duurzaam voorstel voor de oude Dr. Landmanschool en de naastgelegen directeurswoning. Een voorstel dat bijdraagt aan de leefbaarheid van Helvoirt en voorziet in een sociaal maatschappelijke functie en getuigt van hoge architectonische kwaliteit. Eén ding is zeker: de monumentale voorgevels blijven ongewijzigd. Verder moet er ruim aandacht zijn voor duurzaamheid bijvoorbeeld op het gebied van hergebruik van materialen en energieneutraliteit.

Competitie gaat verder bij de gemeente Vught
Met het bekendmaken van de drie teams die deelnemen aan de ontwikkelcompetitie eindigt het project voor de gemeente Haaren. Als gevolg van de herindeling neemt de gemeente Vught dit dossier over. Architectuur Lokaal blijft de competitie begeleiden. Blijf daarom de website www.archlokaal.nl volgen om steeds op de hoogte te zijn van het laatste nieuws rondom de herontwikkeling van de oude Dr. Landmanschool.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *